27 juni 2021

Midsommarafton 2021

Pontus styrde båten i torsdagskväll. Men det började bli dåligt väder så han valde att svänga intill vid Malexander och så la vi till i deras gästhamn. Det var ett klokt beslut då det sen under natten började VÄRKA ner regn. Himlen öppnade sig verkligen och det tokregnade och slog hårt mot båtens tak. 


När vi vaknade upp på morgonen var inte vädret speciellt mycket muntrare. Det regnade så smått och det var helt grått på himlen. Sämsta vädret på flera veckor och såklart kom det lagom till Midsommarafton. 


Jag och Leah tog med Ebbe i land för att rasta av honom så vi tog oss en promenad tillsammans.  


Tur vi hade packat med regnkläderna om jag säger så. Ändå visade varenda väderapp helt andra prognoser. Jävla glädjeprognoser som inte alls stämde... 

Efter att vi ätit frukost så tufflade vi vidare till de andra båtarna vi skulle möta upp. Pontus föräldrar, Sarah och Krille samt Sandra och Robban med alla kidsen. 


Det regnade för fullt med kusinerna var hur glada som helst och badade för glatta livet trots vädret. Vi vuxna stod på land och kollade på. 


Emma och Leon var först i. Och sist upp. 


Alla de stora båtarna på rad bredvid varandra. 


Och här ser ni småbåtshamnen (med den överlägset snabbaste båten:-) 


Till sist tog även jag mig ett dopp i vattnet för att tvätta av mig . Och det var riktigt skönt! Vädret lurade en men det var riktigt uppfriskande och varmt där i vattnet. Skönare där än uppe på land. Förstår barnen som ville bada hela tiden trots regnet. 


Sen blev det midsommarlunch! På grund av vädret blev det inget långbord uppdukat på land utan alla fick vi sitta i våra båtar och äta. Nog för att vi har stora båtar men ingen av oss har en sån stor båt att vi alla får plats att äta inne i den.  


Vädret var växlande hela dagen. Regnskurar som kom om vartannat men med små uppehåll. Emma och Leah passade på att testa Leahs Airtrack i vattnet under ett av uppehållen. Den går att ha både på land och vatten men vi har aldrig testat att ha den i vattnet innan. Det blev en succé! En riktigt rolig leksak både på land och vatten. 


Snälla farmor satt bredvid och övervakade sina badande barnbarn i sin stickad poncho och med ett paraply som skydd. Hur var vädret midsommarafton 2021? Precis så. 


Ebbe var nöjd oavsett väder. Det fanns ju både pinnar och vatten att bada i. Då kan man ju inte klaga liksom. 


Ville och Krille testade fiskelyckan i en av regnskurarna. En stor abborre lyckades de fånga.  


Jordgubbstårta hör ju till när det är Midsommarafton. Lite utmaning att lyckas få till en i båten. Det svåraste momentet var att vispa grädden för hand med världens minsta lilla visp. Men en halv timme senare och en trött arm så var grädden fluffig och fin! 


Jordgubbar och lite choklad fick pryda tårtan. Som vi också intog själv i vår båt då det regnade... Nej vi orkade inte upp hela tårtan. Slängde hälften i sjön men det tyckte bara fiskmåsarna var toppen så även de fick lite midsommar gott. 

Det är ju det tråkiga när man är på sjön. Utrymmet är verkligen så begränsat och det går inte spara några rester. Men den gick ju inte helt till spillo. Fiskmåsar kan behöva lite tårta de med ibland. 


På kvällen klarna det faktiskt upp och regnet höll sig borta. Ebbe och Gösta lekte av sig på land. Eller Gösta försökte få igång Ebbe som är rätt lat och inte orkar springa omkring alls sådär mycket som Gösta vill. 


Robin, Lollo, Erik och Lukas kom förbi en sväng med deras Gunsan. Som var blev det perfekta hopptornet som alla barnen hoppade ifrån ner i vattnet. Om och om igen. 


Jag och Leah kröp sen ner i båten och kollade på "Offside". En väldigt rolig film! Det var den första filmen jag och Pontus såg på bio ihop. Lite nostalgi att se den igen. 


Hugo rundade av midsommarafton med att testa sin fiskelycka. 


Trots vädret hade vi ändå en väldigt fin midsommarafton! Regn hör väl till på något sätt när vi svenskar ska vara ute och fira något på sommaren. Sol på midsommarafton är ju mer ett undantag, får tänka så:-) 


//Sofie 

Inga kommentarer: