30 maj 2008

Tröga politiker

Vaknade tidigt idag av att jag inte kunde andas ordentligt på grund av att näsa och hals var helt igen slemade;P inget vidare..så här sitter jag nu:-)

Kollade på Svt morgonsoffa och där var det debatt mellan två personer angående bensinpriset och dess uppgång. Varje gång jag hör en sådan debatt så är det en viktig sak de aldrig nämner och det är vad vi ska ha för ALTERNATIV till bilen. Jag har inga probelm att ställa bilen så länge det finns bra förbindelser med buss och pendeltåg. Allt är inte som i Stockholm där det går en buss var femtonde minut och en tunnelbana var femte. Här på "landsbygden" får vi vara tacksama om det går en buss på förmiddagen och en på eftermiddagen. Av 13.50 kronor går 8.02 i skatt, och då skulle jag gärna vilja veta vart dessa skattepengar går någonstans? Inte verkar det var på en satsning av utökningen av kollektivtrafiken i allafall..En annan sak de tog upp i nyheterna idag var om en riksdagsgubbe som gjort en stor undersökning inom äldrevården i Sverige och dömer ut den helt. Bra jobbat, en riksdagsgubbe gör sin granskning av saken och sen dumpar man bara över ansvaret på kommunerna som i sin tur ska åtgärda problemet vilket de inte kan för det fattas PENGAR. Jag tror ju inte man jobbar inom äldrevården om du inte vill jobba med äldre människor (hoppas jag iaf). Men det är ju inte personalens fel precis att man tex måste lägga de gamla tidigt på kvällarna, det är inte lätt att ständigt arbeta underbemanat och inte kunna (inte att man inte vill) ge de gamla den bästa vården. Politiker verkar tycka det är jätteenkelt att sitta där uppe i Stockholm och fatta en massa beslut men de har ingen koll på hur verkligheten ser ut i övriga landet.

Jag kanske inte var nöjd med vår tidigare regering, men den vi har idag är ju bara för sorliga...."de som inga pengar har ska straffas" verkar deras motto vara.

1 kommentar:

Hannah sa...

Som sagt, det är dags att vi tar tag i vårat parti nu!