22 januari 2017

Våran trapp!

Jag har ju inte visat hur våran trapp blev efter vi blev klara med renoveringen av den. Försökte hitta före bilder på hur en såg ut innan men det var visst lättare sagt än gjort. Något jag verkligen ångrar så är det att jag (vi) tog så lite bilder på huset och hur det såg ut innan vi flyttade in och rev ut allt.

Nu tänkte jag ha tagit en bild bara på hur trappen såg ut precis innan Pontus fortsatte med den här omgången av renoveringen men inte ens det kom jag ihåg. Jag ska gå igenom huset någon dag och ta bilder på varje rum och vrå. För snart är vi där igen att vi har gjort om och då är det väldigt skoj att kunna se tillbaka på hur vi hade det tidigare.

Trappen i alla fall:-) Här kommer några tappra försök till före bilder:


Här håller vi på att rivna ner tapeten i trappen. Lägg märket till den bruna heltäckningsmattan. Bilden är från februari 2009 när vi höll på dag som natt och bara renoverade i huset.


En suddig gammal bild på mig men i bakgrunden ser ni hur trappen har sett ut större delen av åren vi bott i huset.

Även här ett försök till en före bild med en miniHugo med på bilden:-)


Så här såg trappen ut efter att Pontus kollega varit och slipat samt spacklat väggarna åt oss och Pontus påbörjat slipningen av själva trappen.

Här kommer även några försök till efter bilder. Ta kort på en trapp är inte det lättaste och särskilt inte i det här ljuset som är den här årstiden.


Vi hade sån beslutsångest över vad vi skulle välja för färg men valde till sist denna gråa nyans. Helt perfekt! Blev riktigt nöjd med den. Bryter av fint mot de vita väggarna i trappen. Jag var lite sugen på någon annan färg/tapet på väggarna i trappen men det skulle nog ha blivit för mörk. Det vita gör trappen väldigt ljus och fin.


Mina gamla dalahästar fick komma fram. Eller en del av dem. Har så många så ska växla och byta ut dem sen efter ett tag. Kul att kunna variera.



Fick dessa fina månadsbilder i present av Pontus för ett par år sedan. Var tvungen och googla nu men Kerstin Frykstrand är det ju som gjort dessa fina bilder. Finns väl på typ var och varannan skola. Jag kommer ihåg dem från när jag var liten och gick i lågstadiet. Jag tycker de är lika fina nu som då! Den röda ramen livar upp bilderna lite extra med.


Här har vi dock en sak kvar att ordna. En lampa att ha så vi får lite belysning i vår trapp. Det behövs verkligen. Någon som har någon bra idé på lampa att ha här. Jag funderar på någon form av vägglampett men den får inte vara för stor dock. 



Hittade även den här bilden från när vi var och kollade på huset hösten 2008. Det här är alltså hallen med furu taket (hej bastukänsla) och de blommiga tapeterna. Nästan så det är modernt igen ju:-)

//Sofie  

1 kommentar:

Jennie sa...

Vad fint det blev! Och dalahästarna. ❤❤