22 juli 2017

En bättre sommardag

Klockan är snart 23 och jag borde egentligen ligga i sängen då vi ska upp tidigt imorgon för att åka iväg på en liten utflykt men måste ju bara uppdatera bloggen först:-)

Idag åkte vi iväg med båten tvärs över sjön för att träffa Hannah och Jonas som var i Blåvik i deras stuga. Ses ju inte så ofta då de bor i Helsingborg men vi brukar vara rätt bra på att se till att träffas när de är hemma här i trakterna. Nästa gång blir det i Helsingborg vi ses. Jag har ju inte varit där än och hälsat på trots att de bott där i ett par år. Det måste det ju bli ändring på!


Ebbe hade koll fram i båten när vi åkte! 


Ja, när han inte satt i husses knä:-)


Den enda bilden jag tog när vi var i deras stuga. Pontus och Hugo som spelar fotboll, en Ebbe som gärna vill vara med och en Leah som surar. 

Men vi hade en jättetrevlig dag! Grillade korv till lunch och barnen fick bada. Sen hade vi en dotter med taskigt humör så Pontus tog med sig barnen tillbaka båten en sväng så fick Hannah och jag prata av oss i ett par timmar själva:-) Jättekul och ses och förhoppningsvis dröjer det inte för länge tills nästa gång!

Efter vi varit där hade vi inte så mycket planerat men då vädret var så fint tyckte Pontus vi kunde åka på lite sightseeing i en del av sjön vi sällan är i. Jättemysigt att tuffla runt i det fina vädret. Vi åkte förbi ett par kompisar till mamma och pappas sommarstuga och då såg vi att det var folk där så vi svängde in med båten. Så vi blev kvar där en stund och hade det riktigt trevligt. Ebbe fick springa av sig och barnen kunde bada ännu mer. Vi var i den sommarstugan när jag var liten men har inte varit där på så många år så det var lite roligt att se stället igen.

Efter det besöket åkte vi hemåt men på vägen så blev barnen så badsugna (igen) så vi stannade till mitt ute på sjön och tog oss ett kvällsdopp hela familjen. Det är sommar det! Så himla härligt att kunna hoppa i från båten och doppa sig. En del valde att hoppa från båt taket till och med:-)



Vi hade ju inte räknat med att vara ute så länge med båten och våra magar började kurra rätt bra efter badet. Hade ingen mat alla med oss men hittade två burkar köttsoppa i skafferilådan och ett paket knäckebröd. Ingen gourmémåltid kanske men det smakade så bra när vi satt där frusna efter badet och kunde äta det mitt ute på sjön i solnedgången. Det är sommar det, det är livet:-)


Så klockan drog iväg och det tog en stund innan vi var i hamn med båten igen. Måste bara tillägga att jag körde båten hela vägen hem. Jajamensan, även jag ska ju kunna köra båten ordentligt så då måste jag ju börja träna. Har en hel del kvar att lära men det går så smått framåt.

Nu väntar sängen på mig. Jag hör hur den ropar efter mig:-)

//Sofie








Inga kommentarer: