27 juli 2017

Söderköping

Den här torsdagen har vi spenderat i Söderköping hela familjen. Eller nej, inte hela familjen. Hugo var fortfarande kvar hos farmor och farfar med kusinerna då han inte ville följa med utan hellre var kvar där.

Vi drog iväg på en dagstur ihop med Emma, Per, Hugo och Wilma. Målet var Söderköping för glassinköp. Smultronstället var tanken att vi skulle besöka. Jag har aldrig varit där, vad jag minns, så kunde ju vara kul med en utflykt dit och när vädret var så fint. Jo tjena, det var hur lång kö som helst så vi vände direkt. Kände inte alls för att stå i den kön med alla barnen.

Valde ett ställe som låg precis i närheten, Göta Glass. Så god glass! Rekommenderat det varmt. Ingen kö, hemgjord glass och den kostade en bråkdel av vad glassen på smultronstället gör. Och framförallt så var den himla god! Lätt värt ett besök igen i framtiden.



Vi tog oss sen en promenad upp för en massa trappor som lede upp på toppen av ett berg där man hade utsikt över hela Söderköping. Himla svettig promenad upp men med väldigt fin utsikt. Barnen var riktigt duktiga som traskade på de nästan 300 trappstegen.




När vi kom ner därifrån så höll de precis på och skulle slussa några båtar i kanalen så det kollade vi in hur sånt går till. Alltid lika spännande:-)

Blev även en promenad där vi hittade massa härliga hängmattor hängandes i träden. Provlåg dem noga allihopa:-) Det var biblioteket som stod för dem och det fanns även boklådor att låna böcker i som man kunde läsa när man låg där i hängmattorna.



Här ligger jag och håller på att trilla ur:-)


Magarna började kurrar sen så vi slog till och åt lunch på en uteservering innan begav oss till bilarna igen.

Vårt sällskap ville gärna åka förbi Ljungsbro med så vi tog en sväng dit och till Cloetta butiken. Passade på att köpa godis att ha i godispåsarna till Hugos barnkalas annars köpte vi inte något direkt. Var så sockermätt efter glassen så var inte så inspirerad att handla godis:-)

Sen var vi bara tvungna att åka förbi Minna på hemvägen. Ja, Elin och Anthony med såklart:-) Har inte fått träffa min favorit Minna på över en hel vecka så var tvungen att gosa lite innan vi sen åkte hem igen.

En hemsjuk Hugo ringde så det blev bara ett stopp hemma och lämna av Pontus och Leah innan jag åkte vidare för att hämta hem vår prins! Så mysigt att ha honom hemma igen. Det är verkligen tomt när barnen är borta men lika underbart när de är hemma igen:-)

Som avslutning av dagen körd vi på grillning hemma hos grannarna. En helt perfekt semesterdag har vi haft!

Det har gått i ett och varit intensiv men det gäller ju att klämma ut det man kan ur de sista semesterdagarna.

Imorgon bär det av igen så ska lägga mig snart och ladda upp inför en fullspäckad helg:-)

//Sofie






Inga kommentarer: