14 augusti 2019

Bildbomb från vår dag på Kolmården


Jag, Sandra och alla sex barnen hade en heldag inne på det här stället igår. Vi kom när de öppnade och åkte hem när de körde ut oss vid stängning. Jag var på Kolmården senaste när Leah var typ tre år? Så det var ett tag sedan så det var kul att åka dit igen!


Jag kände mig riktig vuxen och ordentlig som åkte dit i ett par fotriktiga skor istället för ett par Moheda eller skor av sandalmodell/ballerina. Passade på att fortsätta försöket att gå in mina löparskor. Det går sådär om jag ska vara helt ärlig men det är en annan historia.


För att undvika att bli helt hjärntvättade av tjat om Bamse från de två mindre medresenärerna så började vi helt enkelt vår tur inne i parken med just Bamses Värld.

Det var en rolig och ny upplevelse för mig med då det inte fanns sist jag var där. Eller jo det gjorde det men inte alls i den här storleken eller skicket.


Karusellåkning blev det såklart. Sandra tog med sig de minsta i den här medan de större sprang vind för våg och åkte det som de själva ville. Jag höll mig ifrån karusellerna. Blir mer och mer åksjuk för varje år som går just när det kommer till karuseller. Så jag vågade inte ens prova. Så ovärt att åka Bamsebåten och sen gå och vara illamående resten av dagen. 


Fast en karusell åkte jag faktiskt. Om man kan kalla det här karusell ens? Leon och Minna var iallafall superglada över att få styra Bamses bil. 


Jag och Sandra fick vara passagerare där bak.


När vi stod i kön kom ett gäng andra barn som också ville åka. De tyckte det var lika kul som de mindre barnen om inte roligare. Typ:-)


Bamse och hans vänner hade föreställning som vi kollade på. Fullt med folk på läktaren så vi fick stå lite vid sidan av och kolla. Efteråt var det kramkalas med vännerna, men då kön var cirka en och en halv mil lång så stod vi över det. Till Minnas besvikelse. Det hög till lite i mosters hjärta där, men vi kunde bara inte ställa oss i den megalånga kön.


Leon vad var roligast på Kolmården? Leons var: Geten som bajsade! Det var sååå roligt. Även att klappa den var kul. 


En bild på mig och en sur Minna som fortfarande inte förlåtit sin moster för att hon inte fick krama Bamse. I bakgrunden en fundersam Hugo och en frågvis Linus.


Alla barnen stannade till och var helt trollbundna vid den här hagen. Vad var det för djur de stod så snällt och kollade på allihopa? En leopard? En tiger? Ett lejon? Nej, massa kor och en till get. Så exotiskt. Vi har bara ett gäng kor som grannar här hemma i hagen bredvid. 


Sen blev det energipåfyllning i form av medhavd matsäck. Såklart man har med sig det, det hör till om man är någotsånär ekonomisk av sig.

Jag hade varit duktig och fyllt varsina flaskor med vatten/saft som vi skulle kunna ha under dagen. För att de skulle vara kalla och goda hade jag kvällen innan lagt dem i frysen. Tog fram dem vid 06.15 på morgonen och när vi sen skulle äta lunch sex timmar senare så var de fortfarande stenfrusna! Men vad fan... De tinade aldrig. Vi hade ändå tjugo grader i luften med blandat sol och moln på himmelen. Trots det vägrade flaskorna att tina. Inte ens på eftermiddagen hade de tinat. Så där försvann massa pengar på svindyr dricka till oss alla. Jag som skulle vara ekonomisk för en gångs skull och hade planerat så bra.


Den perfekta pastasalladen består endast av tre ingredienser om ni frågar Minna. Dessa tre är: pasta, köttbullar och majs. Lägg gärna till pizzabulle vid sidan av så har du en helt perfekt måltid bestående av mycket kolhydrater, lite grönsaker och en del protein.


Vi åkte även linbanan över safariparken och kollade på alla djuren. Se så avslappnad jag är. Inte ett dugg höjdrädd. Vi tog fram lite fika för att distrahera oss från de högsta höjderna. Eller jag behövde distrahera mig. Barnen ville mest bara ha kakor och bullar.


Minna och Leah spanar in medlemmarna ur senaste storfilmen Lejonkungen. De djuren som jag längtat mest av att se!


De var inte lika spända på att träffa mig. De sov allihopa och rörde sig inte ur fläcken någon av dem. Men fina var de!


Några till som var fina var delfinerna! Leons favoriter som han längtade efter att få se. Han höll dock på att bli utkastad innan föreställningen ens börjat då han fick för sig att han ville krypa in under repet för att komma delfinerna riktigt nära. Efter lite protestskrik över att han inte fick det så tystnade han så fort föreställningen började. Och jag förstår hon. Den var jättebra!


De är himla fina och kloka djur. Missa dem inte om ni är på Kolmården!


Sen var det dags att åka Wildfire som var höjdpunkten för vissa av oss. Leon och Minna var för små för att få åka så jag fick sitta nedanför och fika med dem medan de andra åkte. Typiskt!

Hugo och Leah var väldigt nöjda över att ha åkt och det var givetvis tvunget att bevisas med att köpa snordyra kort från åkturen.


Hugos bild kan vara väldens bästa. Man ser verkligen hur mycket han njuter av turen. Kan tillägga att han åkte den flera gånger sen. Det kan man inte tro av att sett den bilden.


En väldigt fin bild tagen på mig och Minna ur ett grodperspektiv när vi spanar in elefanterna.


Hade gärna stannat kvar och kollar på uppvisningen av elefanterna, men vill man göra det rekommenderar jag att man åker utan otåliga barn. 


Minna och Leah tyckte jag skulle ha lite extra motion så de satte sig båda i vagnen och bad mig köra. Är det något det finns gott om på Kolmården så är det backar och inte bara backar utan även branta backar! Röven fick sitt och svetten den rann om jag säger så.


Här är jag och ett barn som är på väg att kliva ur sin vagn. Den vita snöleoparden kom inte riktigt med på bilden.


Aporna är en ständig favorit. Här kunde även barnen utmana sin otålighet och faktiskt stå still ett tag och kolla.


Leon och Minna hittade en annan favorit inne på parken. En jättehög gräskulle som man kunde kana nerför på rumpan så man blev helt jordig och full med gräs. Superkul! Verkligen så värt de 499 kronorna i inträde.


Leon världens nöjdaste då han håller på att sabba hela bilden med att glida ut ur den.


Sen ÄNTLIGEN gick vi en sväng tillbaka till Bamse och hans värld. Där det blev ännu mer karusellåkning. Här är en nöjd kusin som fått stå helt själv med sin större kusin i kön och sen helt själva åkt karusellen utan någon vuxen!


Sen ropade Linnea det högsta hon kunde: Det är kramkalas på scenen med Bamse! Skynda dit med Minna! Och som vi skyndade. Och som jag gav den den där Kolmårdenanställde en "om blickar kunde döda" blick. 

Vi var sist i kön och då skulle de precis stänga och ingen mer skulle få komma fram och krama Bamse. Där står jag med en helt överexalterad Minna som är så glad att hon ÄNTLIGEN ska få krama om sin stora favorit Bamse. Då ska fan ingen sommarjobbar på Kolmården komma och dra ett rep framför näsan på oss och säga stopp till det. 

Sen var det bara vi kvar och i kombination med min arga blick så fick även Minna komma fram och krama Bamse samt ge Vargen en highfive. För han var för otäck för att krama. 


Sandra och jag passade på att chilla lite i Bamse fåtölj. Blev lite inspirerade av hans inredning. Riktigt fint med alla de färgglada ramarna på väggen. Kanske vore något att ta efter här hemma?


Vet ni hur dyrt det är med dunderhonung? Helt galet dyrt! Och vet ni vad dunderhonung består av? Jo godis! Massa plockgodis som man fick plocka och fylla burken med för 100 kronor. Sandras och mina direktiv till barnen inne i butiken: Ta massa godis! Fyll hela burken, inga luftrum nu utan bara godis i burkarna!

Man kan säga att vår ekonomiska sida kom fram där.



Här är jag supernöjd över att ha roffat åt mig barnens dunderhonung. Jag var för ekonomisk för att köpa en burk även till mig själv.


Barnet som slutat med nappar fick välja vilket gosedjur han ville i hela souvenirbutiken. Gissa vilket han valde? Det största. Så stort att barnet själv fick offra sin vagn åt gosedjuret och själv sitta på sin mors axlar.


Vi fick faktiskt till en bild där alla alla barnen var med! Plus gosenoshörningen och ett gäng kameler som så gärna ville vara med i bakgrunden. Och de fick de såklart så gärna:-)


Vi hade fått låna pappas bil när vi skulle åka igår då våra bilar inte riktigt var i skick att klara av en så lång resa. Barnbarnen hans vet att morfar är rädd om sin bil så de åt den sista medhavda matsäcken utanför på parkeringen innan vi for hemåt efter en heldag bland alla djuren och karusellerna. 

Alla barnen somnade i bilen på vägen hem så chauffören hade en lugn och skön hemresa. Det var nog dagens bästa stund:-) 

//Sofie

Inga kommentarer: