18 augusti 2019

Kräfter och surströmming


Igår var vi på kräftskiva! Den årliga som svärföräldrarna anordnar varje år. Vi åkte ut lite skapligt så vi kunde hjälpa till med de sista förberedelserna.


Leon hängde hos sina favoriter hönorna medan vi väntade på att de andra gästerna skulle komma.


Det var inte bara barnens farmor som fick presenter på sin födelsedag utan även hugo fick en försenad födelsedagspresent som var väldigt uppskattad.


Innan de andra gästerna anlände så hade Jocke och Hugo bestämt att de skulle testa på att äta surströmming. Hugo har pratat om det tidigare och fick på skoj en burk av Jocke när han fyllde år. Den öppnade de igår och kalasade på.


Hugo var taggad till tusen. Han tyckte inte ens det luktade äckligt när de öppnade burken. Jag höll på att dö av stanken. Fy så vidrigt! Doften satte sig ju överallt med, vi hade fullt upp att få bort den.


Om Hugo tyckte det var gott? Nja, han och Krille stoppade in varsin filé i munnen och skulle äta den rätt upp och ner innan de hade fått fram de andra tillbehören. Hugo hulkade upp sin fiskbit, Ebbe åt upp resterna och Larzon markerade med att kissa på den fläcken där surströmmingen legat. Nice bajs.

Men nu har de testat och ätit iallafall och ingen av dem kommer äta det igen hälsar de.


Efter den lilla surströmmingsfesten så dök de andra gästerna upp. Jag och Leah hade anordnat tipspromenad som ingen slapp undan från att gå:-)


Vädret var tyvärr inte det bästa igår. Det regnade till och från så regnkappan den fick åka på.


Det blev även musiklek innan det var dags att äta kräftorna. Jag åt hela två stycken kräftor medan Pontus tryckte i sig ett och ett halvt kilo.


Det var många barn på kräftskivan. Den minsta var Rut som tyckte Sandra var en rolig tant att skratta åt.

Vi hade en jättetrevlig kväll. Roligt att träffa alla som man inte träffar som ofta annars. Jag gick dock och la mig rätt skapligt. Hugo hade svårt att komma till ro själv trots att jag följde med honom in och stoppade om honom. Så det slutade med att jag också gjorde mig i ordning och gick och la mig så somnade vi ihop uppe i gästrummet. Leah och Pontus sov i husvagnen tillsammans med morfar, men de hade hållit igång längre:-)

//Sofie

Inga kommentarer: