19 februari 2018

Matservis och fina glas

Jag har kommit på något jag önskar mig när jag fyller år! Fått frågan så många gånger allaredan om vad jag vill ha i 30 års present och här ska ni får något att bita i.

Jag önskar mig en matservis. Gärna från 60/70 tal som innehåller många mattallrikar, förrättstallrikar, assietter och djupa tallrikar. Det är jättefint med uppläggningsfat, såssnipor och skålar, kannor i samma serie (tackar jag absolut inte nej till) men det jag mest är på jakt efter är en stor uppsättning av fina tallrikar i retrostil.

Jag har saknat att ha något fint att ta fram och äta på när vi är många personer här hemma. Vi har bara vardagstallrikar och det vore ju väldigt kul att ha något finare att ta fram ibland.

Satt och googlade lite inspirationsbilder på vad jag skulle kunna tänka mig så här kommer lite gott och blandat på vad jag tycker är fint:


Jag älskar Gröna Anna! Jag har tekopparna med fat sen innan (men vill gärna ha fler av dem också) och skulle hemskt gärna ha matservisen i samma stil.


Drömservisen vore ju Berså:-)


Så läckert med fyrkantiga tallrikar! Grönt och brunt (som matchar fint) á la 70 tal från Höganäs.


 Det här är en servis från Gustavsberg. Älskar mönstret och färgerna!


Ännu en servis från 70-talet med läckert mönster och fina färger.


Hur fin är inte den här gröna servisen från Arabia? Känns praktiskt också. Det är ju alltid ett plus i kanten.


En servis av Stig Lindberg som jag inte kommer ihåg vad den heter men vet att den är snordyr. Lite inspiration mer av stilen och mönstret som jag tycker är väldigt fin.

Förutom servis så skulle jag även gärna att fina vinglas i en större upplaga. Vi fick fina vinglas när vi gifte oss, men tyvärr har flera av dem gått sönder.

När Pontus och jag flyttade ihop (för hundra år sen) så köpte jag ett större gäng vinglas från IKEA som var i en jättefin rosa färg. Men de har också minskat i antal under åren så känner att det är dags att uppdatera med något nytt och i ett större antal.

Det skulle vara kul med några glas i äldre stil. Typ som de här:




Finns så mycket fint! Matservis och glas önskar jag mig alltså gärna i present. Även bidrag till resa, typ pengar i pund vore ju inte fel till Londonresan? Eller ja även annat resebidrag går också jäääättebra:-)


//Sofie 

Inga kommentarer: