29 oktober 2019

Las Palmas

Vi gjorde en utflykt igår och drog iväg till Las Palmas hela gänget.


Majken var taggad på att få åka till storstan!


Vi tänkte ta bussen då det skulle vara så smidigt och enkelt. Bussarna skulle gå en gång i kvarten och inte kosta så mycket. I och med att vi är elva personer så kändes det som ett bra alternativ!


Vi väntade och väntade och väntade men ingen buss dök upp! Efter nästan 40 minuters väntande välde vi att leta reda på taxi istället. Vi fick tag i en större taxibil plus en vanlig så vi alla skulle få plats. När vi sätter oss i bilarna ser vi hur rätt buss kommer. Jaja...


Väl framme i Las Palmas så blev det lite småshopping i affärerna innan vi stannade för ett vätskestopp!

Ett udda ställe men dricka fick vi i oss. Ångrade att jag inte beställde milkshake som barnen. De var så goda!


Det blev en promenad till en katedral som man som turist bör sett. Tyvärr kunde man inte gå in i den men man kunde gå upp i tornet. Jag, Pontus, Leah,  Minna och pappa tog en sväng upp och kikade.


Minna direkt nät vi kommit upp: "Det här var sååå tråkigt! Kan vi gå ner nu?"


Blev några trappsteg vi gick och lite utsikt över staden hanns ses innan jag och barnen gick ner igen.


Las Palmas är en väldigt fin stad! Älskar gamla hus och alla fina färger.


Vår största utmaning var att hitta något ställe att äta lunch på med alla hungriga barn. Tydligen så serveras ingen mat innan klockan 13 på någon servering.


Vi hittade till sist ett uteställe där vi kunde beställa lite mackor och liknande. Jackpot för kurrande magar och sviktande humör.


Jag åt kyckling och avokado sandwish som var riktigt god!


Vi delade sen upp oss lite. En del ville åka tillbaka till hotellet medan andra (Leah) var mer shoppingsugna.

Hade pratat om Primark och dit ville Leah! Vi trodde det låg inne i stan men vi fick åka ut till ett köpcentrum för att komma dit.


Leah var helt lyrisk och sprang in och ut för att prova kläder för fullt. Jag var bärare och hantlangare. Inte så jättemycket shopping för min egen del med andra ord. Men det gjorde inte så mycket. Värmen tar på shoppingsuget för min del.


Vi kom tillbaka med några påsar fyllda med fynd. Bland annat dessa fina glittertröjor som Leah och Minna matchade så fint i.

Annars var dagens bästa att få slängs sig i vattnet och svalka av sig efter våran heldag i stan! Det svalnade välbehövlig må jag säga.

//Sofie 

Inga kommentarer: