25 december 2019

Julafton 2019

Igår var det julafton. Dagen som alla barnen väntat på såå länge! Iallafall har det varit så här hemma. 

Dagen startade med grötfrukost och sen kollade vi på sista avsnittet av julkalendern. Tycker årets julkalender varit bra! Den kvalar inte in bland de bästa julkalendrarna kanske, men bra har den varit och juligare en den här går väl det väl knappast att bli. 

Pontus och jag tog oss sen ut på en långpromenad med Ebbe i det juliga vädret. 3 plus grader och spöregn. Ebbe blev så smutsig att han fick julbada när vi kom hem igen. 

Vi firade sen julafton hemma hos Erik, Frida och Majken med resten av min familj. En julafton som innehöll allt från julmat, tomte, julklappar, lek i lekpark, hundpromenad, paketleken, julgodis, tomtegröt, frågesport, disco och massa mys! 


Ett gulligt och juligt kusinkort framför granen är ju ett måste!


Tänk att nästa år har barnaskaran utökas med ytterligare två stycken kusiner, det känns galet!


Att få Hugo, Leah och Minna att le på kort var iallafall inte så svårt. Tre av fyra är väl ändå godkänt?


Julmat åts det för fulla tallrikar. Men en tallrik räckte för sen så tog det stopp. Julmat är gott, men det är väldigt mättande.


Kände att vi behövde lite frisk luft efter all mat så mamma, jag, Leah, Minna och Majken gick på lekparkspromenad.


Gungan var poppis. Jo Majken tyckte faktiskt det! Trots sin allvarsamma min på bilden.



Nästan ett leende som letande sig fram:-)


Jag körde på rött och klänning dagen till ära. Så oväntat va?


Det var en väntan utan dess like på den där tomten som skulle komma!


Men till sist så dök han faktiskt upp!


Det var en vimsig tomte som kallade Leah för Leia och Minna för Mina. Det tyckte Hugo var superkul.


Tomten var lite törstig efter sin långa resa så Erik bjöd honom på en julöl. Det tackade inte tomten nej till! 


Leah hade varit snäll och fick paket.


Hugo hade också varit snäll så tomten hade paket med sig även till honom. Tomten granskade Hugos jultröja med IFK Norrköping. De har visst inte riktigt samma smak, Tomten och Hugo, när det kom till fotboll. 


Majken var intresserad av tomten. Hon tittade med stora ögon på den konstigt rödklädda figuren, men ledsen blev hon faktiskt inte.


Det blev många paket till barnen igår. Vi vuxna köper inget till varandra vilket är rätt skönt. Eller ja, Pontus och jag byter klappar med varandra men inte så vi köper till några andra. Julklapparna är väl ändå mest till barnen kan jag tycka. Vi kör likadant på både Pontus och min sida så det är skönt.

Fast med tanke på mängden paket igår skulle man kunnat trott att det var julklappar till oss alla och lite till:-)


Hugo fick en LHC tröja med sitt favvo nummer och sitt namn på. Jackpott! Han har knappt tagit av sig tröjan sen han fick den.

 '
Majken var med oss hela kvällen. Hennes mor och far gjorde ett försök att söva sin dotter men hon ville hellre vara med och fira jul med oss andra.


Frida hade gjort gröt som vi åt på kvällen. Gud vad vi åt igår! Julbord, julgodis, Pontus ostkaka, gröt och lite till. Vi var mer än mätta och belåtna. 

Vi spelade även julklappsspelet efter mycket om och men. Det var inte helt lätt att få till med småbarn. Nästa år tror jag vi får stå över att spela det då vi som sagt har ytterligare två bebisar med oss i släkten då. 


Vi hade en jättemysig julafton och såklart skulle den obligatoriska familjebilden tas även denna julafton! Se så fina vi var:- ) 

//Sofie 
























Inga kommentarer: