30 juli 2022

Loppisdag med klänningsfynd


Frukost på altanen med mig själv som sällskap. Bästa starten på dagen! Ja okej helt själv var jag inte. En katt och en hund satt på varsin sida om mig och tiggde men ändå. 

Mamma och jag hade en loppisdag inbokad! Varit alldeles för dåligt med loppisar den här semestern så det skulle vi råda bot på! 

Vi var dock lite för tidiga så inga loppisar hade hunnit öppna än när vi kom till Jönköping. Så det blev en liten sväng in på A6 och kika där innan vi kunde åka vidare. 


Sen blev vårt första stopp Myrorna. Första gången vi besökte Myrorna här i Jönköping och vi blev bara positivt överraskade. 


Så himla fint och sån härlig ordning bland alla kläderna och skorna. 

De hade en del annat också men mest var det kläder. 


Jag hittade en hel drös med klänningar som jag provade. Två fick följa med hem! 

Lite dyrare loppisbutik men när det så fint och fräscht tycker inte jag att det gör något. Mina klänningar jag köpte kostade 79 kr/st. 


Sen blev det Eriks Hjälpen gånger två. Först åkte vi till den i Jönköping och där startade vi med en fika på deras mysiga café. Blev inget fynd här men det blir det ju inte alltid. Roligt att bara gå och kika och se vad som finns. 

Efter Jönköping tog vi en sväng till Eriks Hjälpen i Huskvarna. Också en jättefin butik! Testade en superfin klänning från Richard Allens samarbete med H&M för några år sedan. Tyvärr var den liiite för liten. Men då tog jag fram mobilen och kollade om den fanns på Sellpy i en storlek större. Och det gjorde det! Så jag klickade hem den därifrån istället. Lite dyrare i och med frakten men jag tyckte så mycket om den så det är den värd. Hoppas jag:-) 


Efter Huskvarna så åkte vi till Gränna en sväng. Där var vi inte ensamma om jag säger så. Herregud så mycket folk! Brukar besöka Gränna någon gång varje sommar och det brukar vara mycket folk men det här slog nog alla rekord. 

Jag hade de perfekta skorna att gå i på kullerstensgatorna. 


Vi besökte bland annat den här mysiga lilla butiken och även Röda korsets butik där jag fyndande en så fin hallonröd klänning. 


Vi åt en sen lunch nere i hamnen. Rökt röding med potatis och örtsås. Det var himla gott! Älskar fisk och speciellt rökt fisk. Borde äta det mer än vad jag gör. 


Här är klänningen jag köpt på Röda Korset i Gränna. Så fin både i modell och färg. Countryline - Sweden är märket. Det roliga var att jag gav en hundring för den och i butiken som låg bredvid sålde de det märket fast där låg priset på 1800 kr för en likvärdig klänning. 


Den här köpte jag på Myrorna. Påminner om en annan favoritklänning jag haft men som tyvärr gick sönder i tyget. 


Den här är ju snygg både på sommaren med bara ben eller till hösten med strumpbyxor till. En bra klänningfyndardag! 

När jag kom hem sen så undrade Pontus om vi inte skulle dra ut på sjön. Det var ju så fint väder! 

Klart vi kan så det gjorde vi. 


Rätt härligt att vara hemma igen med båten. Sitta på akterdäck och läsa medan vi åker. Utan några avbrott för slussar eller broar. 


Det bästa är ju att sitta och ha det gött samtidigt som Pontus kör och lagar till middagen. Burk chili cone carne med ris och grönsaker. Inte alls dumt! En av de bättre burkrätterna. 


Vi la intill vid "Ankskitarstället". Premiär för mig då vi aldrig tidigare varit där med vår båt. Namnet kommer från en historia med Krille och en anka som sket. Jättefint ställe med en bra berghäll. 


Där kunde man stå och göra Yogaövningar som Leah. 


Eller sitta och läsa i kvällssolen som jag. Inte dumt alls! 

Sen försvann solen ner och då blev det genast kallare. Satte mig i då i båten istället. 


Första dagen på länge med som mitt öra kändes mycket bättre. Är nog fortfarande svullen för hör inte helt bra men så skönt att slippa smärtan typ helt. Antibiotikan har gjort verkan, tjoho! 


//Sofie 







Inga kommentarer: