27 juli 2022

Ont öra och mer antibiotika

Natten till i måndags sov jag knappt något. Så himla ont i mitt öra! Kunde inte ligga med huvudet på vänster sida överhuvudtaget och höra, vad är det? Helt stendöv på det örat. Jag kände hur igensvullet och fullt med gegga det var. 


Så istället för att ringa vårdcentralen för Leahs del så var jag bara tvungen att ringa om mitt öra först. Fick en tid redan på förmiddagen. 


Jag fick gå in bakvägen. Var helt förvirrad men tydligen klassades mitt onda öra som smittrisk så då tar man det säkra före det osäkra i dessa tider. Ja pandemin är ju inte över även om man lätt glömmer det ibland. 


Det blev en del väntan innan läkaren kom. 


Ja läkaren kunde knappt undersöka mitt öra då det var så svullet och igengeggat. Hon konstaterade rätt snart att jag fått en inflammation i ytterörat och förmodligen även i innerörat. Så det blir en antibiotikakur även för min del. 

Jag och mina kära öron har ju en historia ihop och det är ju inte första gången jag råkar ut för det här. Läkaren frågade om jag badat mycket senaste tiden och det har jag ju gjort. Även där det varit rätt grumligt vatten så har säkert fått in någon skit i örat därifrån. Men är det 35 grader varmt så hoppar man i för att svalka sig oavsett. 


Så efter vårdcentralen åkte jag och hämtade ut medicin både till mig och Leah. Gick förbi favorit affären som hade halva reapriset. Perfekt tillfälle för lite tröstshopping tänkte jag. 


4 stycken klänningar för under 400 kr. Bra kapp! Köpte den här svarta klänningen. Svart är något jag så sällan köper. Känns som jag ska gå på begravning men med ett par färgglada skor, väska och något halsband till kommer det nog kännas mindre begravning. 


Den här kostade typ 50 kronor. Vet inte om jag kommer använda den som klänning eller om det får bli nattlinne. Väldigt avslappnad och skön! 


Den här har jag provat innan men tyckt det varit för dyr. Nu var priset mer i min prisklass så då fick den följa med mig hem. Fanns även i rosa så var lite i valet vilken jag skulle välja men blått kändes mer rätt till sist. 


Grönt är en favorit färg hos mig och puffärmar likaså. Därav så blev ju den här klänningen ett perfekt kap för min del. 

Efter att jag varit hos läkaren och varit inne på apoteket och klädesbutiken så var jag så trött. Det fick bli lite vila och intag och medicin. Värktabletter är bra skit när man har ont både i och utanpå sitt öra. 

På eftermiddagen sen blev det en sväng och hälsa på en hel hög med favorittjejer! 


Hugo skulle hämta en mobiltelefon som han ska få låna av Erik nu när han tappat sin egen i sjön. Och där var även Minna på besök. Så längesen jag träffade hela högen sist! 


Minna visade upp sina akrobatkunskaper. Hon hade minsann lärt sig snurra runt i ringarna! Svårt att fånga bra på bild dock. 


Jag klämde mig ner i gungan för att gunga en sväng. Det är preeecis att röva fick plats. Lägg märket till att jag här ovan skrev att jag knappt aldrig köper svarta kläder och så har jag på mig en helsvart klänning här. Det är typ den här jag äger som är helsvart. Och som är lång! Det var därför jag tog på mig den idag. För sommarvärmen har ju stuckit iväg helt verkar det ju som... 


Sen ville Lykke också vara med. Klart hon fick! 


Så här kul hade vi tills jag började må illa och fick sluta gunga. Jag har blivit ännu värre med att må illa av sånt här. När vi var i Söderköping och jag låg i hängmattan där började jag må illa efter att ha råkat få liiiite fart på hängmattan. Kanske skulle börja ta åksjuketabletter när jag ska till och ge mig på såna fartfulla aktiviteter. 


Tilde gungande hon med. Utan att må illa med Leahs keps på huvudet. 


Sen tog Minna, Lykke och jag en liten cykeltur. Eller Minna cyklade och jag knuffade på Lykke. Försökte få henne att iallafall ha fötterna på tramporna men det var visst mer bekvämt att ha dem på ramen och jag som puttade på. 


Blev även en liten hundpromenad. Majken älskar att gå promenad med Ebbe. 


Och med Leah. 


Ebbe han älskar att få bada och svalka sig efter promenaden. 

Majken var väldigt sugen på att bada hon också men hon fick nöja sig med att känna på vattnet. 


Efter vår lilla promenad hann vi med pizzamys innan vi åkte hem igen. Då var jag och Leah helt slut. Leah hade återigen en febertopp på kvällen men den här gången mycket lägre än tidigare. Hon kändes även piggare på dagen mot tidigare så avvaktade med att ringa sjukvården. Kanske, kanske att det ändå är på väg mot rätt håll för henne nu? 


Jag har ju *peppar peppar* ingen feber eller något sånt. Jag har ont, hör inget och är tröttare än vanligt men förhoppningsvis ska ju antibiotikan göra verkan inom några dagar för min del. Borrelia är lite knepigare.  


//Sofie 

Inga kommentarer: