30 juli 2022

En dag på sjön och en kväll i biosalongen

Vilket fint väder vi vaknade upp till! Vi låg så vi slapp få morgonsol på båten vilket är väldigt skönt. Hellre kvällssol om jag får välja och precis så fick vi när vi låg här! 


Pontus han fiskade en massa men tyvärr utan någon större fiskelycka. 


Sen fick Hugo och Pontus för sig att de skulle simma ut till en liten berghäll som låg mitt i sjön. 


Jag vågar inte bada med mitt öra så jag stannade kvar på båten och höll ställningarna (solade). 


Det var en bit ut för dem att simma. Jag hade gärna hängt på. 

Hade en tanke på att ta fram sup:en men återigen så ska jag ju inte bada med mitt öra. Litar inte helt på att jag lyckas stå kvar på brädan hela tiden. Det kan ju hända att jag trillar i och särskilt när jag verkligen inte bör trilla i så kommer jag ju att trilla i. Så är det ju bara. 


Jag fick hålla mig på land istället. Var faktiskt i och doppade mig också men inte huvudet. Det funkar ju rätt bra. 


Ebbe fick sig en omgång med schampo och blev riktigt fin i sin päls! Han badar ju så mycket hela tiden men vi är lite dåliga på att tvätta honom ordentligt. Nu luktade han surt i pälsen så det var inget att tveka om att det var dags för en rejäl rengöring. 

Ja vi var ute hela dagen. Åkte hemåt på eftermiddagen. Det tar alltid sin lilla tid att ta sig hem. Det ska packas ihop och stängas igen i båten. 

Väl hemma sen hann vi landa en stund innan vi skulle iväg igen. Leah hade en önskan när hon satt på akutmottagningen i Skövde och det var att gå och se Götakanal 4 på bio. 

Igår hade den premiär så jag hade förbokat biljetter så vi gick hela familjen. Det var ju inte fullsatt direkt men det tyckte jag bara var skönt. 


Kommer inte ihåg när eller om vi någonsin gått på bio hela familjen? (Det är ju så satans dyrt...) Ingen i familjen som är jätteintresserad av film direkt heller så det är inte så ofta bio besöks av någon av oss.  
 

Men visst hör det väl till att man köper sig en godispåse som man sen sitter och äter i väntan på att filmen ska börja. Sen när filmen väl börjat då har man ju redan förätit sig på godiset och kan då ägna sig åt att bara kolla på filmen. 

Hatar verkligen ljudet av prasslande papper när jag är på bio! Kanske också är en anledning till de få biobesöken för min del. Gör som jag och ät innan filmen börjar så är det tyst i salongen sen. 


Vad tyckte vi då om filmen? Den får bra betyg av oss alla! Den var över förväntan. Jag hade väldigt låga förväntningar om jag ska vara ärlig. Vi har ju nyligen sett de andra tre filmerna och det är ju den första filmen som är riktigt bra ju. Originalet är ju alltid bäst. 

Men den här Götakanal filmen var väldigt rolig och bra gjord. Hugo skrattade 30 sekunder in i filmen. Det är ju buskishumor. Leah älskade att Edvin Törnblom var med. Så roligt att hon tycker om honom för det är min favorit också. Leah har egentligen bara sett honom i Mullvaden men han blev en favorit direkt. Världens minsta roll precis som så många andra men den gjorde han bra. 

En skojig film som passar att gå och kolla på med hela familjen. Tramsig och rolig var den. Sånt man behöver se på ibland för att liva upp det😊


//Sofie 



Inga kommentarer: