28 december 2022

Dagen vi träffade Bosse!

En sån grå och trist annandag jul vi fick. Från minusgrader och frost till plusgrader och lervälling. Har jag nämnt att jag längtar efter våren och solen? Och nej plocka ner julpyntet i mellandagarna gör inte att våren kommer fortare. Det finns ju idioter som på riktigt tror det. 


Efter frullebullen så tog Pontus och jag med Ebbe på en skitig långpromenad. Vi gick bland annat i stenbrottet. 


Pontus ta ett kort på mig när jag står på den här stenen! Om jag kan ta mig upp... 


Fy fan alltså tant kan fortfarande! Nej det ser inte högt ut men det var de toch framförallt var stenen smal så det var som gjort att jag skulle tappa balansen och trilla. Men vad gör man inte för ett kort till bloggen? 


Insåg när jag kom upp att jag ju måste ta mig ner också och det är alltid mycket svårare än att ta sig upp av någon konstig anledning. 


Pontus tyckte jag skulle stå still så han kunde ta en bild. Hej pose a la skolkort på grundskolan. 


Bättre än så kan jag ju! Händerna i midjan och det blir genast mer top model över det hela. Eller inte. 


Där insåg jag att jag skulle ta mig ner också. Om Pontus fick hjälpa mig? Knappast. En bra kvinna reder sig själv! Ibland iallafall. 

Sen blev det till att hoppa in i duschen och svida om för lite annandagskalas och julfirande med min familj. Och den viktigaste julfirande av dem alla var såklart Bosse! 


Japp nu är det inte längre bara ett arbetsnamn, nu heter han Bosse! Och söt som få är han. Ser precis ut som en liten gubbe på en vecka. Såååå söt mosters kille💓

Det var lite "se men inte röra Bosse" då det ju går en hel del baciller just nu. Men som man kunde kolla på honom! 


Minna var väldigt stolt och ville visa upp sin nya lilla lillebror. 


Vi käkade sen grillade hamburgare och korv till lunch. Tur Erik och Frida byggt in sin altan så vi kunde sitta där. Vi börjar bli ett rätt så stort gäng. 

Sen behövde barn rastas så vi gick ut. Gic ktill den nyrenoverade lekparken uppe i parken. Premiärbesök där för min del. Himla fint! Men vädret var som sagt lerigt värre och det märktes där... 


Lykke började med att ramla raklång i en lerpöl. Men hon var glad ändå och ville åka linbana med Leah och Minna. 


Bosse tog det mer chill i vagnen. 




Hur många kan gunga samtidigt? Inte fem i alla fall. Majken körde bort Hugo. 


Nu har det blivit så illa att jag inte ens kan gunga. Jag mådde på riktigt illa efter att bara ha testat gungorna. Gunga som ju är bland det roligaste man kan göra! Och det är så kul när det finns gungor som även en vuxens rumpa får plats i. Men det hjälper ju inte om man känner spyan i halsen så fort gungan börjar röra på sig... Åksjuke tablett för att gunga? Kanske borde testas. 


Lekparken fick full pott trots lervällingen. Hit får vi går fler gånger. 


Men det uppstod ett problem! Tomten ringde sig sjuk och kunde inte komma och tomta hos oss. Panik! Vi försökte ringa alla vi kände och visste som eventuellt skulle kunna hoppa in för en stund och att vara tomte men vi fick inget napp... 


Fast det löste sig som så att tomten varit förbi och lämnat alla paketen när vi var i lekparken. Och Tilde hon såg faktiskt tomten på hemvägen, det är ju helt otroligt! Tomten är ju ansvarsfull av sig och är han sjuk så vill han inte smitta ner någon. Särskilt inte små nyfödda bebisar. 


Några som var taggade på paketutdelning. 


Bosse var återigen rätt chill. 


När julklapparna var öppnade var de ju såklart tvungna att invigas! Här degas det loss för fullt i väntan på middagen. 


Vi skippade julmaten och körde på något helt annat. Det blev en stor sushibuffé istället! Så himla gott var det! De mindre barnen valde istället pommes och nuggets men vi andra åt sushi för fullt. Supergott var det och sån himla bra plockmat att äta när man var så många som vi var.                    


Efterrätten gjorde jag och Leah. Såg det här tipset på Instagram att man kunde vispa vaniljglass och sen krossa pepparkakor och ha i. Servera det sen i glas med kolasås i. Ja det blev riktigt gott! Kan tänka mig att testa och göra det med typ daim eller något annat också. Blir typ som McFlurry på McDonald's. 


Får ju ta och avluta även det här julinlägget med en kusinbild. Nu utökad med ytterligare en kusin💓



//Sofie 


Inga kommentarer: