28 december 2022

Juldagen 2022

Juldagen innebar hemresa igen för våran del. Så efter att vi ätit frukost, gått hundpromenad och packat ihop oss så satte vi oss i bilen för att styra bilden söder ut igen. 


Trafiken flöt på väldigt bra. Det är inte så många som är ute och åker juldagen så bilfärden gick väldigt smidigt. Stannade till hos mamma och pappa på hemvägen för att hämta ett par grejer. Fick även lunch där och sen kom Erik och tjejerna förbi så vi stannade kvar en stund och umgicks med dem. 


Blev en promenad ner till badet och lekplatsen för att rasta hund och barn. 


När kylan nu kommit igen så har det blivit en del is på vattnet. Hugo skulle visa upp sin tuffa (?) sida och gå ut på isen för att se om den höll. Det gjorde den men hade skrattat gott om inte inte gjort det. Snäll mor som jag är. 


Av någon anledning hade bandyklubbor tagits med och de var ju perfekta att slå sönder isen med. 


Ebbe höll på att jaga en boll som rullade ner ut på isen och Ebbe for såklart efter. Då höll inte isen och då skrattade jag faktiskt inte. Det är ju ändå skillnad på ens son och ens hund! Ebbe stackarn simmade förfullt för att försöka ta sig upp. 


Och till sist lyckades han kravla sig upp på isen och på land igen. Ingen större skada skedd då han var lika glad som vanligt när han kom upp igen. 


Lykke fjäskade till sig så Leah tog fart på henne i gungan. Krävdes inte så mycket fjäsk om jag ska vara ärlig. Hon gav en order och Leah löd. 



När vi kom hem sen började Hugo montera ihop sin julklapp han fått av oss. Ett innebandymål att ha ute och spela med. 


Succé! Här ute höll han och Leah till resten av kvällen. Han fick även det blåa golvet i julklapp. Det är i olika delar som man kan bygga ihop och ha och spela på. Vi har ju inte så gott om asfalt här hemma men det här kan man ha även på gräset (eller som i det här fallet på trallen) och spela på. Mycket uppskattat. 


Tycker om när barnen önskar sig saker som innefattar rörelse och utomhus. Det är presenter som prioriteras att köpas. Inomhus och skärmtid har de rätt bra av ändå. 


//Sofie 


Inga kommentarer: