27 december 2022

Julafton 2022

Vi vaknade upp och gjorde något otroligt sorgligt. Vi kollade på sista avsnittet av julkalendern. Jag tycker alltid det är sorgligt när sista avsnittet sänds (om det varit en bra kalender och det har det ju verkligen varit i år). Då är det slut och man har inget mer att kolla på varje dag... 


Så himla bra kalender! Den får tummen upp av oss alla. 

Sen blev det julfrukost med tillhörande risgrynsgröt och därefter började vi så smått göra oss i ordning för dagen. Det duschades, flätades hår, ströks skjorta och snyggades till. Precis som man alltid håller på varje julafton. 

Vid elva tiden kom resten av gänget som skulle fira med oss. 


Vi startade då med att äta lite snittar och dricka julig dricka. Supergott alltihopa! Perfekt att äta lite sånt här innan den stora middagen är klart. Det tar ju alltid lite tid innan allt är tillagat och framdukat. 


Och vilket väder vi hade, sol idag igen! Solen lyste så fint så det knappt gick att knäppa några bra bilder. Antingen är det för mörkt så här års eller så är solen alldeles för start de få gånger som den letar sig fram. Aldrig är man nöjd. 


För att fördriva tiden fram till julbordet så hade Sandra och jag återigen agerat lektanter och gjort en uppdragslek till alla kusinerna. 

Den första var att de skulle göra en TikTok tillsammans med ett jultema. Den skulle även innehålla ett djur och ett dåligt skämt för att de skulle få godkänt. 


Under tiden förberedde vid nästa uppdrag som innefattade letande av tomtar i trädgården. 


Under visa tomtar fanns det bokstäver och med dessa skulle de blida ett speciellt ord. 


Det var lite knepigt med de löste även det här uppdraget. 


Ett annat var att de skulle hitta Sandra och mig som gömde oss i grannskapet. Vi hade en walki talkie och kidsen den andra. 


Trodde de skulle hitta oss på en gång men det tog sin lilla tid. 


Ja sen fortsatte det med andra uppdrag. Ett var att de skulle ställa sig i längdordning, längst till kortast.
 

Uppdrag gör en hungrig så sen blev det till att börja göra klart maten. Pontus fixade köttbullarna och prinskorven. Är det soligt och fint väder på julafton så är man ute och tillagar. 

Massa mat blev det och mätta blev vi! Julmat är inte min favorit jag äter inte speciellt mycket på julbordet men det är absolut inga problem att bli mätt inte. 


När Kalle och hans vänner önskade god jul så gick Pontus och jag en promenad med Gösta och Ebbe. 

Men blir inte Kalle längre för varje år? En timmes promenad räcker ju inte för slippa se skiten den håller ju fortfarande på när man kommer tillbaka. Tror vi får satsa på en och en halv timmes promenad nästa år. För att verkligen vara på den säkra sidan. 


Rätt som det var efter en lång väntan så såg vi något rött tassa ute runt huset. Tomten var på besök! 


Leon var nog den som var gladast då han tyckte dagen var alldeles för lång innan paketet skulle få öppnas. Men tomten han var snäll och hade med sig hela säcken full med klappar. Konstigt det där för oavsett om barnen sekunden innan legat i en hög och bråkat så svara de alltid glatt att de varit snälla när tomten frågar och tomten tror alltid på dem. 

Det är sånt här som gör att jag själv har svårt att tror på tomten. Något skumt är det ju... 


Paketöppningen avslutades med att alla kusinerna fick ett stort gemensam julklapp att öppna. Först fick Leon börja att öppna. 


Och när han öppnat det stora låg där i ett annat paket som det stod att Ville skulle få öppna. 


Sen var det Linus tur att få öppna en något mindre paket. 


Därefter Emma...


Sen Leah...


Och till sist Hugo! 


Där i låg det ett kort där det stod att de kommer få en överraskningsdag i början av nästa år. 

Alla vi föräldrar gick ihop och så planerar vi att ha en heldag tillsammans allihopa och göra något skoj. Typ åka gocart eller hyra yoump och vara där helt själva eller något liknande. För ja, vi har inte helt spikat vad det blir än men något kul. Det blir det! 

Personligen tycker jag det blir så mycket saker och grejer som ska ges under julen och hälften är bara krimskrams som aldrig används. Då är det roligare att ge bort upplevelser tycker jag. Att göra något tillsammans. Ge sin tid för att ses och umgås tror jag är mer värt än att köpa något dyrt som är kul i ett par dagar och sen glöms bort. 


När julklapparna sen är öppnade blir det som att någon dragit ur proppen. Gösta och jag myste i fotöljen framför tv:n. 

Det blev en till promenad med hundarna och sen på kvällen var jag väldigt rött. 


Vi hade Leons rum som vi sov i och där fanns ju en tv perfekt vid sängen. Jag och Leah låg och kollade på Karl-Bertil Jonssons julafton (filmen). Den var ju jättebra! Mysig och fin. En perfekt julfilm att se. Var lite skeptiskt innan då det ju finns ett original men jag tycker de lyckades bra med den här filmen. Den kändes fortfarande Tage Danielsson. 


Avslutar inlägget om årets julafton med bilden på ALLA kusinerna. Det kan varit så att det också var ett av uppdragen och att de gjorde det för att få sin belöning. Men se så fint med en bild där alla 6 kusinerna är med och där alla kollar in i kameran. Underbart ju! 


//Sofie 


Inga kommentarer: