29 maj 2023

Båtstädning och hamburgehäng

Lördag, tjoho! 

Pontus drog iväg efter frukosten för att hjälpa Tina och Eddie att sjösätta deras båt. Jag drog också iväg en sväng för att leta fynd på loppisar. Den här gången några konkreta fynd. Leah vill ha en vägghylla till sitt rum och en stol till skrivbordet/sminkbordet. Hittade inget av det tyvärr... jakten fortsätter helt enkelt! 


Hittade inget annat heller men det är ju alltid kul att gå på loppisar oavsett. 


Hade tagit på mig en helt värdelöst klänning då det blåste ute. Sån klänning som blåser upp hela den så fort en vind kommer. Fick hålla ett stadigt grepp för att slippa göra en Marilyn Monroe. 


Eftermiddagen ägnades åt att försöka få vår egen båt redo för sjön. Hugo målade botten och jag städade inuti. Pontus förberede för att slipa och lacka badbryggan, namnskylten och andra trädetaljer. Vi ska inte göra något annat i år med båten. Vi hinner inte med det om vi ska få i henne i sjön. Håller tummarna att vi kan sjösätta henne i veckan som kommer. 

Jag klagade ju häromdagen på småhundar som skäller hela tiden. Känner mig lite dum över det då jag kan säga att jag höll på att få spelet på vår hund i lördags. Sommen runt (cykellopp) gick av stapeln i lördags och rundan går nuförtiden förbi hemma hos oss. Ebbe hade fullt upp med att skälla ut varenda cyklist som passerade. Det är rätt många deltagare som cyklar det där loppet. Läste i tidningen att det var en låg deltagarnivå i år men jag tycker det var många...


På kvällen åkte vi ut till Asby. Vi grillade hamburgare tillsammans med Pontus föräldrar och Sarah, Krille, Emma och Ville nere vid sjön. Vi hade lite morsdag firande en dag i förväg. 


Testade att köpa ett surdegsbröd till hamburgarna som var riktigt gott! Alltid trevligt att prova något nytt. Ja, oftast i alla fall. Hamburgebröd finns det ju så många varianter av, men godast är egentligen Pontus hamburgebröd som han brukar baka. 


Det var så soligt och fint men i skuggan var det allt lite kallt. 

Jacka och tjocktröja fick åka på och då blev det riktigt behagligt igen. 


Supermysigt att kunna sitta vid vattnet och ha det skönt. Man kan ju inget annat än älska den här tiden på året. 



//Sofie 

Inga kommentarer: