26 maj 2023

Tandläkarbesök och glassätning

 Sommarvärmen är så underbar! Så skönt när man liksom kan åka hemifrån i bara ben och utan jacka. Till och med när jag åker till gymmet sådär supertidigt så är det varmt ute. Me like! 

Hittad min lilla gula väska längst in i garderoben. Klart att den så skulle få komma fram och lufta sig! 


Hugo hade tid hos tandläkaren i Nässjö den här dagen. En sån värdelös tid, klockan 11. Hugo hann bara vara med på en lektion innan vi behövde åka och så blev det en lektion på eftermiddagen. Han missar nästan en hel skoldag bara för ett tandläkarbesök. 


Nu håller de dessutom på att bygga om vägen mellan Eksjö och Nässjö så det tar ännu längre tid att åka. 

Undertiden som Hugo var hos tandläkaren så gick jag och Ebbe promenad i värmen. Det var så varmt och Ebbe blev helt överlycklig över att vi kom fram till vattnet. Som var skitäckligt så det blev vare sig något bad eller drickpaus där tyvärr. 


Vi gick och vi gick där i värmen och vips så hade jag ingen aning om vart vi befann oss. Jag går alltid vilse i Nässjö. Finns ingen som helst logisk tanke med hur den här staden är uppbyggd. Lägg där till ett dåligt lokalsinne så är det som gjort för att tappa bort sig. 


Tänkte att jag kan ju använda mig av mobilen för att hitta rätt men det gick såklart inte. Den ville inte samarbetas alls den här dagen. Vart jag än gick så var jag kvar på samma punkt. Det hade låst sig helt... 


Efter mycket om och med så hittade jag rätt! Har aldrig blivit så glad över att se den här skylten. 


Hugo var inte klar när vi kom tillbaka så vi hann sätta oss och ta en liten vattenpaus innan han kom ut. Det hade gått bra men han hade fått såna där gummisnoddar att ha i sidorna. Ni som haft tandställning vet vad jag menar. Kommer ihåg hur jäkla osköna de var men det är på sluttampen nu för honom. Förhoppningsvis är det inte många besök kvar innan de tar bort tandställningen. 

Då kommer Leah få sin istället så vi kommer ändå ha ytterligare några år framför oss med att åka hit. 


Det blev en lunch på Sibylla innan vi åkte hemåt. 

På eftermiddagen sen kom Elin, Bosse och Minna förbi en sväng. 


Vi åkte ner till hamnen och testade deras glass. 


Riktigt gott! Jag åt vitchoklad saltcitron som var jättegod. Jag har u älskat Sias vitchoklad glass i kombination med lemoncurd glass. Det här var dessa två kombinationer fast i en och samma glass. Perfekt! 


Bosse var på strålande humör💓


5 månader stor, helt galet att han snart är ett halv år! Mosters prins. 



Gunga på hästen var poppis. 


Ja det kändes nästan som en sommarlovsdag. 


På den här bilden är det i alla fall en som är glad😊

Sen åkte barnen och Pontus iväg på tennis så jag fick äran att laga kvällens middag. Enligt mig den tråkigaste sysslan men ack en så viktig så det får gå ändå. Mat behöver man ju hur tråkigt det är må vara att tillaga skiten. 




//Sofie 


Inga kommentarer: