28 juli 2023

Segling och grillkväll

Startade tisdagen med att åka och lämna av Leah hos frisören då kapning av slitna toppar stod på schemat. Leah drog sen till en kompis och jag drog till gymmet! 


Var helt ensam rätt länge innan det dök upp någon mer. Och då var jag ju inte där speciellt tidigt. Semestertider i och för sig men det brukar ändå var en del folk där. 

Efter att jag tränat klart åkt jag hem, duschade lite snabbt och svidade om då vi skulle ut på sjön en sväng. 


Vi skulle inviga de nya masterna och seglen! De gamla masterna gick ju sönder förra året när vi skulle sjösätta båten inför Göta kanalresan och båten liksom välte på masterna... Nya master köptes och monterades dit men vi har inte testat att använda dem än. Förrän nu! 

Hugo och Pontus pappa var också med så vi blev allt en liten besättning på båten. Det är ju lite pyssel med att segla så det är ju bara bra om man är några. Så mycket tampar och rep överallt som ska dras i lite här och där. Jag har ingen koll utan gör bara som Pontus säger. 


Iväg kom vi! 


Tyckte inte att det blåste så speciellt mycket men vi hade bra fart. Så pass bra att vi till och med slog fartrekord för Izabella. Kom upp i 6.5 knop och det är visst en bra hastighet för en båt av vår modell. 


Ebbe tog det här med segling med ro. Han blev bara aningens irriterad när båten började luta för mycket. 


Det gäller att styra så att man får vinden rätt i seglen. Ja, det är mycket att tänka på när det ska till och seglas. Men det var kul! 


Det blev ett stopp för lunch ute på sjön. Korv med bröd! Skitäcklig korv var det. Köpte en grillkorv med 80% kötthalt på Lidl. Tänkte att den är nog god! Smakade inte alls bra. Samkade, segt och som papper typ? Tur då att svärfar hade med sig skinkgifflar som svärmor nyligen bakat. De var mycket godare. 

Vi styrde sen båten hemåt igen då vi hade en tid att passa då vi skulle iväg på kvällen. En sak man inte ska ha när man seglar är ju en tid att passa. För det tar liksom den tid det tar när man ska segla. Allt hänger ju på hur den där vinden blåser. 

men vi kom hem även om det blev lite småstressigt. Hämtade upp LEah hos kompisen, stannade vi affären för att handla, hem för att fräscha till oss och byta om, åka för att lämna av Ebbe som skulle vara hos mamma och pappa under tiden och sen ko mvi ta mig fan rätt så bra i tid till Martin och Cissi ändå. 

Grillkväll blev det! Vi åt så mycket god mat och pratade så mycket skit och fick skratta en hel del. Välrdigt trevlig kväll! 

Tog en bild under hela kvällen. En suddig bild på mig och Algot. Där jag typ ser onykter ut? Men nej det var jag inte. Dracks endast pepsi max för min del. 


Hugo och Theo drog iväg med Theos a-traktor då han nyligen klarat sitt kort. Hoppas det motiverar Hugo ännu mer att sätta sig och plugga till sitt prov. 


Tackar för en trevlig kväll! Nu får vi hoppas att det inte går ett halvår innan vi får ihop det att ses igen😅



//Sofie

Inga kommentarer: