25 september 2023

Marknadsdag

Lördag är lika med marknadsdag inne i Sant Pola så efter vi ätit frukost drog vi in dit. 


Perfekt marknadsväder med strålande sol och klarblå himmel. Det var varmt och svetten rann, men är det marknad så är det! 


Köpte färskpressad apelsinjuice att svalka oss med. Det var den suraste apelsinjuicen jag någonsin druckit. Det var surt på flera viss så att säga.


En jättemysig marknad med en del som bestod av mat, frukt och grönt. Den andra delen av marknaden bestod av kläder, hattar, korgar, mobiltillbehör och så mycket annat.
  

Blev även en fikapaus. Leah beställde allt själv på spanska. Hoppas mina barn tar mer tillvara på språkkunskaperna de får i skolan än vad deras mor gjorde. Nu skulle jag verkligen vilja kunna prata spanska! Hade inte riktigt den inställningen i gymnasiet... 


Efter några varma timmar bland alla marknadsstånd så möte vi upp Eva, Stefan och Anthony för bad i havet. Aldrig är väl bad så sköna som efter att man gått och svettats på en marknad? 


De var även gulliga och bjöd oss på mat på ett av deras stammisställen. Åt jättegod kycklingkebab med lika god sangria till. Japp, man kan dricka sangria till allt! 


Vi gick sen tillbaka till deras lägenheten. Så mysigt lägenhetsområde med det bästa för dagen: 


Pool! Så varmt så det enda passande stället att vara var i vattnet. 

Minna hon var i vattnet prick hela tiden. Hon gick upp först när vi skulle åka tillbaka till oss ett par timmar senare. 


Vad gjorde vi då? Badade ännu mer! Har jag nämnt att det är rätt varmt här? 


Kvällens middag intogs på balkongen. Med lite hjälp av Google kunde vi översätta vad det var för några nudlar vi handlat och hur det skulle tillagas. Eller tillagas och tillagas. Hur mycket kokande vatten som skulle hällas på. Piffade till middagen med ett glas vitt. 


Mamma och jag gick sen en sväng kring stan. Så himla mysigt då det är liv och rörelse överallt. Barn som springer och leker, ungdomar som hänger och spelar musik och äldre personer som sitter på uteserveringar med ett glas av nåt slag i sina händer. Lite annat än i Sverige. Där är det mesta stendött. 


Avslutade med att sätta oss vid en uteservering bere vid havet. Mamma ville ha sig en kaffe och jag ville ha mig en tiramisu. 




//Sofie

Inga kommentarer: