28 september 2023

Morgonpromenad, bad och en tur till Torrevieja

                     

Tisdagens morgonpromenad blev bland annat bort till piren. Att gå ut och gå kring halv åtta på morgonen är perfekt för då håller solen just på att gå upp och det har inte hunnit bli så himla varmt än. Det märks att fler tänker så för det är många gångare, joggare och hundägare som är ute vid den tiden. 


Som sagt så kommer jag sakna dessa morgonpromenader. 


Gick även förbi hamnen. Trodde inte man fick gå in där men jag hittade en grind som var öppen så jag traskade in. Ingen aning om jag fick det, men det var ingen som kom och körde bort mig i alla fall. 

Kände mig som Pontus när jag gick där och kollade på båtar. Han vill alltid kolla på båtar om det finns nån hamn i närheten där man är. Börjar alltså bli som min man. 


Den här dagen blev det ingen shopping utan vi höll oss till stranden. 


Upplevde inte att det blåste så mycket men det var stora roliga vågor i havet att bada i! 

Jag försökte ta det lite lugnt i solen då jag fått soleksem över hela bröstet. Var inne på ett apotek i Alicante och fick en salva rekommenderad som jag köpte. Det bästa är ju att undvika solen men det är lättare sagt än gjort. Och sen är det ju så himla skönt att ligga där i en solstol på stranden och bara njuta av värmen. När det blir för varmt då svalkar man sig i havet bara och sen när man bli varm igen tar man sig några dyk i vågorna. Och så kan man hålla på. 


Leah ville sen ha en glass så vi gick och satte oss under ett parasoll vid baren på stranden. Hon tog sig en glas och jag en drink. 


Sen badade vi ännu mer. Roligt med vågor men också lite läskigt. Man känner hur det kommer som underströmmar och drar bort benen under en ibland. Det är ju rätt bra krafter i de där vågorna. 


Lunchen blev denna. Kycklingsandwich som kan varit bland det torraste jag ätit. Två ljusa bröd, en ostskiva (som inte hade smällt då kycklingen inte var speciellt varm), sallad och en kycklingbit. Det här med såser är inget spanjorerna har förstått sig på. På sin höjd majonnäs, men inte ens det fanns att tillgå den här gången. Men jag hittade lite olivolja att blaska på och då blev det ändå rätt okej. 


Om det sen badades ännu mer? Japp, det gjordes det. 


På kvällen tog vi oss återigen till busstationen för att åka en sväng till Torrevieja. 

Det är lite mer liv och rörelse där än i vår lilla stad där vi bor. Mer turister i och för sig men mer affärer och butiker samt mysiga restauranger. 


Först blev det vätskestopp på ett ställer vi passerade. En del drack sangria andra cola zero/cola. För Pepsi verkar inte kommit till Spanien. Pepsi max som är så gott! då får man dricka sangria istället. Inte helt fy skam det heller. 


Till middag åt vi pasta som vi fick halvstressa i oss för att hinna med sista bussen som gick 21.15. Men vi hann! Så smidigt att åka buss men det kunde allt gått några fler avgångar om jag ska gnälla lite. 



//Sofie  

Inga kommentarer: