30 mars 2024

Skärtorsdagen 2024

Den här skärtorsdagen var jag ledig för att hinna till blåkulla i tid. 


Förberedde mig grundligt med att piffa till naglarna i påskens färg. Det blev inte riktigt den nyansen jag hade tänkt. Min tanke var pastell men blev mer ostbågegula? Jaja det funkar det med. 


Åkte sen runt till massa apotek för att få tag i Ebbes medicin. Det blev jackpot på sista stället! 


Ebbe var med i bilen under tiden men vi tog en liten rastning och då fick han ta av sig tratten till hans stora lycka. 


På eftermiddagen sen var det dags att göra mig redo då Hannah och jag skulle in till Linköping för att kolla slutspelshockey för första gången på evigheter. 


Det började inte så bra. Först skulle jag förbi polisexpeditionen här i stan som bara har öppet 12-16 på torsdagar för att hämta ut mitt pass. Har ju svårt att kunna få till det så tänkte att nu passade ju perfekt att hämta det. Trodde jag. Det stängde en timme tidigare den här dagen så det sket sig...


Tåget Hannah och jag skulle åka med var inställt (surprise!) Så fick ta bilen till Mjölby för att ta tåget därifrån istället. 


Vi startade med att äta mat på en restaurang Hannah fått tips om. Så mycket god mat! Jqg åt en god fiskrätt, en god kronärtskocka/morotsrätt och till efterrätt blev det churro med hallonsorbe och någon choklad till. Supergott allting! 


Trevlig tradition vi haft den här säsongen! Hunnit med tre matcher och tre restaurangbesök. Det får vi fortsätta med även nästa säsongen. 


När vi kom in i hallen gick vi förbi så Hannsh kunde hämta ut en bok hon vunnit på LHC:s Instagram. Även Axel fick ett pris i form av en T-shirt. 

Den här matchen gällde ju vinna eller försvinna. Fy så nervöst det var hela matchen. När det bara var några minuter kvar av sista perioden gjorde norrlänningarna mål och då tog LHC ut målvakten och sen låg de under med 0-2...


Men vilket tryck det var i arenan! Sånt ös och sånt supporterstöd hela matchen igenom och kanske framförallt efter slutsignal. Det blev 0-4 i matcher men det har varit så otroligt jämt i varenda match. Ett rätt orättvist resultat om man ser till statistiken men ja, det kvittar ju hur många chanser man har om pucken ändå inte går över mållinjen. 


En snörpet slut men de har för en gångs skulle kämpat och spelat bra. Hoppas på en bättre säsong nästa år.




//Sofie 

Inga kommentarer: