01 juli 2017

Gärdsgård

Nu har vi bestämt oss! Efter så mycket velande om hur vi ska göra, men nu så har vi ett beslut:-)

Vi har i flera år pratat om hur vi ska göra med staket runt vår tomt. Vi bor nära en väg så vi behöver ha något ordentligt. När vi flyttade in var det inget runt trädgården förutom en misskött häck på framsidan som vi tagit bort. Efter något år byggde Pontus ett trästaket som ja, aldrig riktigt blivit helt klart. Staketet finns där men vi har inga grindar till den och ingen färg har det blivit heller (vilket skulle behövts för att skydda träet). Vi räknade på färgkostnad men det skulle kosta så många tusen så det var det inte värt att lägga på det staketet.

Jag har letat och sökt överallt efter bra staket. Vad som är prisvärt och även efter något som inte kräver så mycket underhåll. Sen behöver vi också ha tre grindar till så det är lite mer och tänka på.

Finns nog inget alternativ jag inte sökt på men nu, nu jäklar har vi bestämt oss för att vi ska bygga gärdsgård runt huset. Det är så fint och det behöver inte målas eller underhålls på något sätt. Det står sig bra i många många år.

Så den här morgonen har jag suttit och sökt runt och skickat förfrågningar till olika företag som bygger gärdsgårdar. Suttit och blivit riktig kunnig kring allt vad gärdsgårdar heter. Vad för olika typer det finns och vad man ska tänka på när man väljer.

Ja, bara det att vi kommer få hem någon som bygger det åt oss! Vi som gjort precis allt annat på huset själva, rena lyxen att ha någon som kommer hit och bygger åt oss. Fast Pontus sa såklart att han annars skulle kunna tänka sig gå en kurs och lära sig bygga gärdsgård själv men det säger jag nej till. Han får gärna gå en kurs, men om vi ska få upp den där gärdsgården kring vårat hus inom en snar framtid så får allt någon annan hantverkare göra jobbet den här gången.

Sån där grej vi aldrig hade en tanke på när vi köpte huset, eller när vi ens kollade runt på olika hus en gång i tiden, vad för slags staket det var kring huset. Det är en rätt stor kostnad och mycket jobb att bygga ett.

Så nu kommer min otåliga sida fram. Nu vill jag bara sätta igång! Varför är det lördag idag och varför är det semestertider när vi äntligen beslutat oss?:-)



//Sofie


Inga kommentarer: