28 juli 2020

Nyfikna kossor

Igår var första dagen efter semestern som jag var tillbaka på jobbet. Det är fortfarande många som har semester så det var väldigt lugnt med folk. Däremot fullt upp med allt annat.

Telefonen ringde i ett, mailen plingade för fullt och så hela skrivbordet överfullt med papper. Det blev en riktig rivstart!

Men det är ändå en skön mjukstart. Barnen och Pontus är hemma även den här veckan så jag är ju helt själv på morgonen. Kan göra mig i ordning och greja i lugn och ro!

Efter jobbet behövde jag inte stressa för att hämta vare sig Ebbe eller fara iväg på någon träning med barn. Så det är verkligen en mjukstart innan den riktiga vardagen drar igång igen med skola, aktiviteter och annat.

När jag kom hem upptäckte jag att vi saknade mat i både kyl och skafferi. Så det blev till att åka och storhandla.

Medan Pontus fixade middagen sen så gick jag och Ebbe kvällspromenad.


Det var riktigt varmt så det passade rätt bra med klänning som promenadklädsel. Min nya gula som jag fyndade på Indiska för halva reapriset.


Ebbe flämtade för fullt och själv kände svetten rinna ju längre vi gick. En sån där klibbig vämre var det i luften och det blev värre ju mer man rörde på sig.


Stötte på nyfikna kossor på vår lilla tur. Finns det någon som är mer nyfikna än kor? Ebbe började skälla på dem men de följde oss ändå så fint och gick längst med stängslet i hagen och glodde på oss.


Varje gång jag gått promenad sista tiden har jag haft ångest över att jag inget haft med mig att plocka hallon i!


Så himla mycket hallon överallt! Måste ta en dag och gå ut för att bara plocka. Älskar hallon!

Ska även ta en dag med båten och åka ut till någon av alla öar där det finns blåbär. Finns hur mycket som helst på vissa ställen. Gäller å bunkra upp inför hösten och vintern🙂

//Sofie 

Inga kommentarer: