31 juli 2020

Hallon och blåbär

Startade även gårdagen med att lyckas ta mig upp extra tidigt för att åka iväg till gymmet. Det är ju bästa starten på dagen! 

Jag känner att jag har mer energi när jag kommer till jobbet om jag hunnit träna innan. Däremot känner jag ju av att jag blir tröttare på kvällen. Men det är ju rätt logiskt att det blir så. 

Var och hade en lunchdejt med Cissi. Det var kul att ses även om det bara blev en liten sväng. Det är så himla lugnt med folk på jobbet nu så det är extra skönt att komma från en stund och få vara lite social. 

När jag slutat jobbet igår åkte jag förbi Erik och Frida en sväng. Min son var också där precis som mina föräldrar, syster och systerdotter. Ja typ hela familjen. 

Hugo hade fått en förtidig födelsedagspresent där han skulle få åka iväg med mormor och morfar igår. Han visste inte mer än så. 

Hugo skulle få en cykel av dem i present och igår tog de alltså med honom så att han själv skulle få välja cykel. Jackpott! Han är så himla nöjd över sin nya cykel! 

Väl hemma igen höll jag på att somna i soffan. Hugo och Pontus drog iväg på fotbollsträning och jag lyckades lura med mig både Leah och Ebbe ut i skogen. Den sistnämnda var inte så svårövertalad. 


Målet var att plocka bär och framförallt hallon. Hallon är ju bland det godast man kan äta! Och nu kryllar det verkligen av dem i skogen. Tyvärr inte så lätttillgängligt, men skam den som ger sig! 


Bra skor och långbyxor på, så gick det galant! Mitt problem bara är att jag är så fokuserad på att plocka och bara går längre och längre in. Nu var det ju inte så att vi kunde gå vilse direkt (den här gången), men rätt som det var när jag tittar upp ser det ut typ så här:


Hur har jag lyckats ta mig in där och framförallt hur ska jag ta mig ut därifrån?  

Då började även jag få noja över att det kan finnas ormar någonstans där nere på marken som jag inte ser. 


Ebbe var mer intresserad av att äta hallonen än att plocka dem. De finaste hallonen växte precis i hans höjd så vi försökte plocka snabbt innan han åt upp de bästa bären. Som en bulldozer for han fram bland buskarna! Normal hund vi har. 


Vi plockade för fullt och fyllde nästan en 5 liters hink. Ska gå ut någon mer dag och plocka ännu mer. Det gäller ju att passa på! 


Leah satsade sen på att plocka blåbär. Det fanns inte lika mycket blåbär som hallon just där vi var, men hon fick nog ihop ett par liter.  

Så nu ha vi massa goda bär att äta av hemma🙂

//Sofie 

Inga kommentarer: