27 maj 2022

Deppigt frisörbesök med glada skolbesked

Denna tisdagen innehöll träning och jobbelijobb. När jag stämplat ut for jag iväg till frisören! 


Trodde jag skulle somna där i stolen. Så skönt att få sätta mig ner och bara slappna av å bli fin i håret. Men vet ni? Min frissa går hem på föräldraledighet nu! Och inte bara hon utan den andra frissan på salongen jag haft som backup och gått till om min frissa inte kunnat, ja hon ska med gå på föräldraledighet hon med...suck så ilands-jobbigt mitt liv blev där och då. 

 
Jag hann bara komma hem innan jag var tvungen att åka igen. Barn som skulle till yräning och hund som behövde rastas. De har tydligen hållt på att fiska upp skräp ur ån då det stod rostiga gamla cyklar ståendes lite överallt som plockats upp från åns botten. Förstår inte att dry är så mycket skit som ligger där under ytan? Så hemskt. 


Försökte fånga de fina tulpanerna som kommunen så fint planerat ut längst ena gång banan i stan men nja det gick så där med att fånga det vackra på bild. 


Däremot fångade jag denna fågelfamilj på bild! Ja jag vet inte vad för slags fågel det är. Kandagås? Alldeles för lika familjen svan och definitivt lika aggressiva. Direkt efter jag tagit den här bilden började mamma fågel gå mot mig och Ebbe med en minst sagt aggressiv stil. Fällde ut fjädrarna och liksom sprang emot oss? Fy fan vad jag hatar fåglar. Livrädd så jag började små springa. Vi var alltså på gott avstånd från fåglarna. Jag har liksom zoomat in dem på bilden men ändå fick mamman (?) damp och attackerade oss. Ja hon kom så nära att hon bet efter mig och fick tag i jackan. Fy fan så rädd jag blev. Vidriga djur. 


Men vi fick faktiskt en positiv nyhet denna dag! Leah går i årskurs fem och efter sommaren kommer ena femma börja på en högstadieskola i stan och den andra till en annan. Leah har efter mycket funderande velat följa med den andra klassen till den andra skolan då alla hennes kompisar går där eller kommer börja i den skolan till sjuan.


Trodde vi skulle få bråka massa med kommunen för att få igenom att hon ska få börja i den skolan eftet sommaren men ibland har även vi flyt. Från att ha pratat med rektorn på morgonen så fick vi besked på eftermiddagen om att de godkänt att Leah kommer få följa med parallellklassen efter sommaren. Så himla skönt att det för en gångs skull kan få gå smidigt till. 


Leah är så glad över beslutet och det är såklart det absolut viktigaste. Så även nästa år (och kommande) kommer vi ha barnen på olika skolor. Men ska jag vara ärlig spelar det inte oss någon större roll längre. De är stora nu och det var längesen vi behövde åka pch hämta dem från fritids efter skolans slut. Det viktiga är att det känns bra för barnen vart de går någonstans och det ska det förhoppningsvis göra nu. 



//Sofie 

Inga kommentarer: