30 april 2023

Sista lördagen i april

Den här lördagen så drog Pontus iväg på svensexa, Leah till en kompis som hon skulle sova över hos och då blev det bara jag och Hugo kvar hemma. 


Hugo behövde nya skor så vi drog en sväng till stan för att kolla in utbudet men det var klent. Så det blev tyvärr inget köp. Däremot möte vi upp mamma, pappa, Majken och Tilde på Eriks Hjälpen. De var också i stan en sväng. 


Vi testade samtliga sittmöbler, granskade utbudet av halsband och kollade in om det fanns några roliga leksaker. Köp uteblev dock även här. 


Vi tog oss sen bort till Wienerbageriet för en fika. Hallonsoda är den godaste läsken man kan dricka men det får inte vara vilket märke som helst. Nygårda har den bästa så är man på ett ställe som de säljer Nygårdas hallonsoda, ja då köper man det. 


Fast de andra tog kaffe och festis istället. Galenskap... 


Hugo drog sen iväg för att kolla på fotboll så vi gick vidare utan honom. 


Det blev bland annat ett stopp i lekparken. Här hängde jag ofta förr men nu förtiden är det inte alls speciellt ofta jag är här. Barnen har vuxit så att säga. 


Jag testade en skön stol som fanns bredvid lekparken. Där satt man riktigt bra! Försökte även få Majken och Tilde att gunga kompisgungan så jag bara kunde ligga i den och ha det skönt men nej. Den gick de inte på. 


Vi bestämde oss sen för att åka hem till oss för att ordna med lunch där. 


Men innan dess stannade vi till så Tilde och Majken fick säga hej till hästarna som bor bortanför oss. 


Båda två tyckte det var superkul att få klappa och hälsa på hästarna. Särskilt Majken som undrade om de inte kunde följa med oss hem. "Jag älskar verkligen hästarna, och vet du Sofie? Jag tror dem älskar mig med"💓

Till sist kom vi hem till oss så vi kunde fixa lite lunch och få mat i magarna. 

När de åkte sen blev jag helt trött. Men Ebbe ville ut så var redo att gå ut med honom när vädret bara tvärvände och det började ösa ner regn... Då blev det en tupplur i soffan istället tills regnet passerat. 


Och efter ett par timmar så var det uppehåll och sol så då tog vi oss ut på en promenad i skogen Ebbe och jag. 

Mitt blåsippeställe som vi gick förbi levererade så det blev en blombukett som fick följa med hem. Jag plockade blommor och Ebbe flisade pinnar. 


När vi kom hem sen kom även Pontus hem en vända för att duscha och snygga till sig innan svensexan fortsatte. 


Så jag och Hugo skjutsade sen in honom och Per till den fortsatta svensexan. Vi åkte därefter och köpte med oss mat hem från Sibylla. Testade deras kycklingburgare som var riktigt god. 


Vi åt mat och hade en lugn kväll hemma bara jag och min pöjk. Eller mina pöjkar, Kajan och Ebbe var ju hemma de med. 


Kollade på "Hipp Hipp på riktigt". Deras liveshow från 2005. Har sett den sååå många gånger men för Hugo var det premiär. Den showen kan varit bland det bästa som gjorts. Jag kan varenda replik men den är lika bra för det. 


Trodde att jag skulle få agera chaufför hem på natten men jag slapp det sen. Rätt skönt faktiskt då kunde jag gå och lägga mig utan att vara orolig för att missa när telefonen skulle ringa. 



//Sofie 

Inga kommentarer: