29 april 2024

Fotbollspremiär och Late Night Standup

I lördags var Leah iväg med sitt innebandylag för att åka till Stockholm för att kolla på SM-finalerna i innebandy. 


Jag vaknade som vanligt tidigt och visst inte riktigt vad jag skulle göra den här dagen. Slutade med att jag tog tiotåget in till Boxholm för att hämta Majken och Tilde. Lykke och jag åkte ju tåg förra helgen och Majken och Tilde ville också himla gärna åka tåg. 


Så jag hämtade upp dem och sen tog vi tåget tillbaka till Tranås igen. 


Taggade tjejer som skulle få åka tåg. 


Att det kan vara så kul att göra något så enkelt. Däremot ville de ju åka buss sen precis som Lykke gjort men det går inte så många bussar i vår lilla stad. Så har lovat dem att vi får ta tåget in till Linköping en annan gång och åka buss. 


När vi kom hem till oss sen beställde systrarna pannkakor till lunch. Hatar att steka pannkakor men vad gör inte faster för sina favoriter? 


Efter pannkaksätning så åkte vi iväg för att se Hugo spela match. Säsongspremiär minsann! 

Tjejerna hittade några andra barn där som de lekte med. Perfekt! 


Vid pausen så blev det hundpromenad för att rasta Ebbe. Promenad och promenad kanske är att ta i men vi gick en liten sväng i alla fall. 


Majken testade på vilka stenar som var bra att klättra på. 


Hugos lag vann till sist med 5-2. Det var en händelserik match så det var superkul att kolla. Fotboll kan ju även vara raka motsatsen. Det kan ha spelats 90 minuter och ändå bli 0-0 och inget spännande alls hänt under hela matchen. 


På kvällen sen så svidades det om för att åka på roligheter för min och Pontus del. Åkte och hämtade upp Gunnar och sen drog vi vidare till Jönköping. 


Första stoppet blev mat på en ny japansk restaurang. Allt var så himla gott! 


Så gott att det inte hanns med att tas någon bild på huvudrätten. 


Men efterrätten däremot hann fastna på bild. Det var riktigt gott allting. Hit kommer vi gå fler gånger. Tror Leah skulle älska så får komma hit med henne nån gång. 


Sen bar det av mot Konsert och Kongress där vi skulle på Late Night Standup! Tyvärr var Johanna Nordström sjuk. Jag som sett fram emot att få se henne. 


Men hon hade två suveräna ersättare i form av Daniel Sanzes och Hampus Hedström. 


Det blev en sen kväll då det inte började förrän kl 21 och det höll på i nästan 2 timmar. Ja, det kändes i min rygg efteråt. Hade lite svårt att koncentrera mig i slutet då jag mest bara ville ställa mig upp för att få sträcka ut ryggen. 


Men förutom det var kvällen jättebra! Alla komiker levererade verkligen. Så kul att få se flera olika samtidigt. 


Klockan var halv ett när vi väl var hemma igen. Trött men mycket nöjd! 



//Sofie 

Inga kommentarer: