25 december 2018

Dan före dopparedan!

I söndags (dagen före dopparedagen) så var vi och firade jul tillsammans med min familj hemma hos mamma och pappa. Vi har ju varit lite spända på om Erik och Fridas bebis skulle ha kommit till jul, men hen har inte velat kika ut än:-)

Jag tog en hel del bilder under dagen/kvällen, men i stort sätt alla är helt värdelösa. Så svårt det är att ta bra bilder inomhus i det här mörkret. Känner igen det där väldigt väl att bilderna man tagit på julafton inte alltid är de bästa.

Vi började iallafall med att fika på massa gott julfika och därefter så spelade vi julklappsspelet!


Alla var taggade! Det har blivit vår tradition att vi spelar det varje jul. Vi köper inga andra julklappar till varandra (förutom till barnen) så då är det lite extra kul att kunna ha chansen å vinna några klappar.


Minna var med och hjälpte mormor.

Jag lyckades vinna några handdukar, en pannlampa (som jag faktiskt behövde då den förra gått sönder) och ett presentkort.

Sen så knackade det på dörren! Det visade sig vara tomten som var ute och åkte och var förbi och lämnade en säck med julklappar till barnen.


Tomten hade nämligen fullt upp dagen innan julafton så han hann inte att stanna. Men säcken lämnade han och klappar det fanns det gott om till barnen:-)


Det öppnades paket för glatta livet. Minna var helt exalterad över allt roligt som hon fick.



Sen blev det även middag, men vi skippade julmaten då vi alla skulle äta det på julafton. Åt jättegod köttgryta istället med tillbehör. Smakade smaskens!


Därefter gjorde vi som resten av Sverige. Spelade bingolotto och såg på uppesittarkvällen.


Det blev inga storvinster för någon av oss (precis som för den största delen av de som satt och spelade). Vi gav upp och åkte hem efter andra omgången bingospel. Barnen började bli rätt trötta precis som föräldrarna.

Orkade inte spela klart när vi kom hem heller. Rättade lotterna dagen efter och det var som sagt ingen vinst. Eller jo, en ny lott vann vi ju på den ena! Så ännu lever hoppet om en ny bil!


När vi kom hem och packat in alla kassar så undrade vi efter ett tag vart Ebbe var. Det visade sig att han satt så fint vid presentkassarna och väntade på att vi skulle packa upp hans julklapp som han fått:-) Luktade gott om hundgodiset som låg där i.

Det var våran dan före dopparedan det. Mysigt värre!

//Sofie

Inga kommentarer: