01 december 2018

Hej från Makedonien!

Tjena bloggen! Vi har Wifi på hotellet och det fungerar riktigt bra så kikar in här för att säga hej🙂

Uppdater lite om våran gårdag. Vi flög ju från Skavsta till Skopje igår.


Det var typ vi som var turister på planet om jag säger så. Märktes även när vi kom fram att det är lågsäsong. Väldigt lugnt både på gator, restauranger, affärer och marknader.

När vi landade igår så kom en chaufför och hämtade oss som mammas vän Annika kände. Vi blev skjutsade till hotellet som var jättefint!

Därefter begav vi oss till svenska ambassaden där Annika jobbar å sa hej. Gick sen och spanade in stan en sväng å käkade lunch. Åt jättegod risotto!


Efter lunchen hade Annika slutat sitt jobb så då möts vi upp. Vi tog en sväng genom stan och fick oss en guidad tur av Annika. Dey är en intressant stad Skopje som varit med om mycket.



Vi gick och vi gick. Det blev många steg. Kallt har det varit här. Isande kallt! Fy fasen alltså. Tur jag packade med byxor och inga klänningar med strumpbyxor. Näsan och bihålorna har hållt sig i schack som tur är men frusit in i benmärgen har jag gjort.

Vi gick sen och värmde oss och kikade på Annikas lägenhet. Jättefin lägenhet som låg väldigt centralt och nära vårt hotell.


Vi drack supergott vin och hade det gött innan vi drog ut på stan igen. Annika visade oss en mysig lite makedonsk restaurang där vi intog vår middag. Det var så gott! Speciellt zuccinichipsen. De var så goda att vi bestämde att vi måste besöka det stället igen innan vi åker hem.

Sen var vi alla trötta så därefter middagen så gick vi till hotellet igen och somnade väldigt gott i dr sköna sängarna.

//Sofie 

Inga kommentarer: