25 december 2018

Julafton 2018

Igår var det ju julafton! Vi firade ute i Asby tillsammans med Pontus föräldrar, syskon och familjer. Vi har ju haft som tradition att vi är i Asbyhalla och firar. Det är en liten festlokal som ligger i anslutning till en gympahall. Helt perfekt!


Gran hade vi med, men vet ni? Vi glömde dansa kring den! Galet, men sant...

Pontus mamma hade tyvärr blivit sjuk under natten och kunde inte vara med och fira tillsammans med oss, annars så var vi nog alla som skulle vara med.

Jag hade ne sak jag ville och det var att ta en fin bild på hela familjen framför granen. Det gick sisådär.

Första försöket var inte Pontus med, men vi fick en väldigt fin bild på mig, Hugo, Leah och Linus:-)


Det bästa kortet på hela familjen blev den här bilden.


Så jäkla fina!

Det gick aningens bättre å ta en bra bild på Pontus med syskon. Det kommer nog med åldern det där. När våra barn ska ta en fin julbild framför granen om 20 år kanske de med kan stå still fint och le in i kameran.


Vi körde på knytis så alla hade mig sig olika saker till julbordet och så hjälptes vi åt att duka fram och göra det fint.



I väntan på maten röjde barnen i gympasalen och lekte för fullt. Ringarna var mest poppis i tätt föld av innebandyn.


Fick ingen bra bild med Leah och jag matchade varandra igår. Båda hade marinblåa klänningar i spets. Leah körde på röda strumpbyxor till och jag med röda klackar.


Sen var det äntligen dags för mat!


Så mycket mat och så gott. Sarah hade bakat ett bröd som var helt suveränt. Då ska jag tillägga att jag annars inte brukar äta bröd när det vankas julbord. Så bortkastat att äta bröd när det finns så mycket annat gott man vill ha plats med i magen brukar jag tänka. Men igår provade jag ändå brödet och det var bland det bättre på julbordet:-)


Det var lite pirrigt det här med alla julklapparna och barnen kunde inte riktigt hålla sig borta från det stora bordet där alla klapparna låg.

Nu låter det som det bara var glada, trevliga och snälla barn hos oss igår när det var julafton. Tänk om det hade fått vara så? Men tyvärr inte. Det var tur för dem att jultomten inte såg dem för då hade jag kunnat lovat att klapparna uteblivit. Tjafs, bråk med syskon och annat dumt hör inte hemma på julafton men det hade alla barnen igår missat. Som tur var lugnade det ner sig och alla blev glada och snälla igen så vi kunde titta på Kalle Anka.

Därefter aktiverade Sandra sällskapet med lite paketlek. Den där när man ska försöka öppna ett paket med grytvantar på sig. Det var riktigt svårt men till sist lyckades Krille öppna paketet så han vann.


Sen så såg vi att det var någon som kom gåendes där ute i mörkret. Jultomten hade hittat till oss även den här dagen. Och idag hade han mer tid på sig så han hann komma in och dela ut paketen till alla barnen.


När tomten frågade om barnen varit snälla så blev det helt tyst. Haha de kunde minsann inte ljuga för tomten, men snäll som han är så stannade han ändå kvar och delade ut klapparna:-)


Helt plötsligt var alla barnen så stilla och tysta och lyssna på tomten.


Leon tyckte det var så kul att få gå fram och hämta paket att han ville gå fram och hämta alla paket som tomten tog upp ur sin säck.


Ännu en misslyckad julbild:-) Skulle ta en bild med tomten och alla barnen. Det här var den bästa bilden. Men de misslyckade bilderna kan vara de charmigaste:-)


Så här glad blev Hugo över att han fick ett paket grillkorv som han hade önskat sig. Helt normalt barn vi har:-)

Våra barn fick ett paket var av oss. Vi sparade in på paketen och gav något rejält istället. De fick varsitt "presentkort" om att vi den 27-28 december ska åka till Ullared. De fick pengar att handla för där och att vi ska bo över på hotellet. Så får de själva välja vad de vill köpa för sina pengar. De har tjatat om att de vill åka till Ullared så länge, men vi har inte tagit oss iväg dit. Men nu så ska vi alltså åka:-)

Barnen lekte glatt med sina nya saker och efter ett tag började vi röja undan i lokalerna efter oss. Det var ju en hel del grejer framdragna och rät mycket skräp. Då är det smidigt när vi är så många och kan hjälpas åt.


Ville han moppade golven för glatta livet!

Efter vi städat klart och plockat in allt i våra bilar så begav vi oss av hemåt. Trötta och nöjda efter julaftonens firande.

Jag tycker det är väldigt skönt att komma hem på julaftonskvällen och bara ta det lugnt. Vi kröp ner i soffan hela familjen och kollade på tv:n tills vi somnade en efter en.

//Sofie 

Inga kommentarer: