29 december 2018

Vår tur till Ullared

Då var vi hemma igen efter vår lilla minitrip till Ullared och det stora gula varuhuset. Vi kom hem igår eftermiddag men då hade jag inte riktigt tid/ork att kika in här och skriva.

Vi åkte iväg tidigt i torsdagsmorse. Eller tidigt och tidigt. När vi annars har åkte dit har vi åkt tidigare men då vi trodde att det skulle vara lugnt med folk så här efter jul plus att vi skulle vara två dagar så åkte vi härifrån först vid 06-tiden.


På vägen ner stannade vi på Göstas konditori i Smålandsstenar och åt frukost. Det hör till när vi åker till Ullared. Fast när jag var liten och vi åkte så stannade vi alltid på en rastplats och åt vår medhavda frukost. Ståendes ute i kylan och frös så vi hakade tänder.

Annat är det nu för tiden, då är det varmt konditori som frukosten intages på:-)


Barnen var så taggade i bilen så de var överlyckliga när vi äntligen var framme.

Vi hade trott att det kanske skulle vara lite lugnare med folk när vi valde att åka direkt efter jul. Att folk skulle vara trötta på det här med att gå i affärer. Och om folk nu ville gå i affärer efter jul så tänkte väl jag att de nog hellre prioriterade att åka in på alla mellandagsreor istället för att åka många mil ner till Ullared. Jag hade fel. Så himla fel.


Vi fick åka och leta parkering till och med men när vi äntligen kom in i varuhuset så var dessa två shoppingredo med varsin kundvagn i högsta hugg!


Det var fullt ös direkt när vi kom in. Ändå skönt att åka dit med barnen när de är så stora. De klarade ju av att gå omkring själva på den avdelningen de ville vara på och så ringde de bara när de tröttnat så mötes vi upp.

Det blev några timmar där inne med avbrott för mat en gång, men sen var det på det igen!


Jag hade min lista med mig och jag följde den faktiskt väldigt väl. Tyvärr blev det väldigt dyrt allting och jag fick ångest över alla tusenlappar som försvann. Jag räknar ju allt i resor och vi hade ju faktiskt kommit iväg en bit för de pengarna.

Nu handlade jag i stort sätt bara sånt som var planerat och sånt vi behövde men ändå. Trängseln med alla människor och plånboken som blev tommare fick mig att komma ihåg varför jag knappt åker till Ullared längre. Det är kul, men det kostar och det är väldigt jobbigt när det är för mycket folk. Det förtar lite av glädjen. Nu kanske extra bara för att jag fått för mig att det skulle varit lugnare med folk.


Mina barn hade egna pengar att handla för så vi fick ställa oss i en av kassorna där man kunde betala med kontanter. Det var nog världens segaste kassa. Tror vi stod i kö i en halvtimme och då var det inte många kunder före. Mamma ställde sig i en kassa där man bara kunde betala med kort och de körerna kortades ner och gick undan medan vi stod mest still. Men fram kom vi och vi lyckades få betala vi med till sist:-)

Därefter så checkade vi in oss på hotellet där vi skulle bo. Premiär för oss alla! Det var så himla fint och kändes lyxigt att få bo där då vi annars brukar hyra stuga när vi är i Ullared.

Efter att vi lämnat av väskorna och vilat fötterna en stund så gav vi oss ut för att hitta något ställe att käka på.


Det blev Sibylla där Hugo envisades med att beställa en skitstor hamburgare. Sa flera gånger att han måste äta upp den om han skulle ha den och ja, han fick i sig hela. Pappas pojke.

Somnade gott sen på hotellet framför sällskapsresan på tv:n.

Nästa dag vaknade vi och gick och åt hotellfrukost. Mamma och Leah blev kvar där nere medan Hugo och jag gick upp på hotellrummet. Hugo skulle nämligen bli uppringd och få vara med i morgonprogrammet i P4 Jönköping så han behövde lugn ro på rummet.

Vi blev ju intervjuade av dem för ett tag sedan men det var först igår som vårt klipp kom med på nyheterna. Hugo ringde de upp i direktsändning och pratade med honom angående vad han tycker å tänker om skolskjutsen. Han var så duktig! Ska se om jag kan länka till programmet senare.

Efter radio så blev det en sväng till inne i gula huset innan vi satte oss i bilen och började färden hemåt.


Hela hallen blev helt överfull av alla påsar och grejer som vi handlat.

Jag höll på hela kvällen att packa upp och lägga i oordning alla saker. Det tar sin lilla tid och så mycket skräp det blev när allt packades upp ur sina förpackningar! Tror vi får ta en runda till tippen igen. 

Men roligt var det! Barnen är helnöjda och glada över allt de köpt. Det blev en väldigt bra julklapp🙂

//Sofie 

Inga kommentarer: