28 juni 2017

Vi testar Renault igen

Igår blev en minst sagt intensiv dag. Jobbade fram till stängning och därefter hade vi öppet hus på den förskolan som ska vara öppen i sommar. Därefter möte för all personal som ska jobba de veckorna så jag var hemma rätt sent igår kväll.

Vi satt och åt middag varpå jag tog upp att vi måste hitta en annan bil nu. Efter veckor av krångel så hade vi fått in försäkringspengarna efter Kia:n igår. Folksam kan ju ta sig någonstans alltså... Inte smidiga för fem öre! Vi skulle dessutom få ut ersättning för alla dagar vi varit utan bil men de pengarna hade de såklart "glömt" föra över till oss så Pontus fick ringa och krångla ytterligare en gång.

I alla fall så surfade jag på blocket, hittade en bil och visade Pontus, han ringde och kom vi samma kväll och kollade så kunde vi få den till ett lägre pris då ägaren skulle åka iväg på långsemester nästa dag och ville få bilen såld.

Så det blev en tur till Mjölby med igår kväll. Var hemma sent, men med en "ny" bil:-)

Vi testar att köra Renault igen. Vi hade det för några år sedan och den bilen är nog den vi haft som vi varit mest nöjda med. Den krånglade aldrig och gick som en klocka.

Vi har diskuterat fram och tillbaka hur vi skulle göra med bil. Om vi skulle köpa en liknande bil som Kia:n eller kanske satsa och köpa en nyare bil. Det blev inget av det. Vi köpte oss en billigare bil som verkar vara toppen. En pedantskött bil som inte gått så mycket, dra lite bränsle (vi som pendlar båda två) och som till och med hade en bra hundbur som ingick.

Vi kom fram till att vi vill inte lägga massa pengar på en bil så det blev den här. Är ändå nöjd och hoppas den ska funka bra nu. Det vet man ju aldrig med bilar, vare sig man köper ny eller gammal, men vi håller tummarna för det.

Hej Renault!


//Sofie 

Inga kommentarer: