25 augusti 2019

En helg med båten på sjön


I fredags kollade vi in väderrapporten för helgen och den visade på strålande väder! Så vi tog tillvara på den sista chansen att få tillbringa en helg på sjön. Vi packade in oss alla i bilen och åkte mot båten. Köpte med pizza och bubbel som vi njöt av på vägen ut på sjön.

Angående klänningen var Leahs kommentar: "Ska du ha den där på dig? Du ser ju ut som en polkagris!" Jag älskar den! Rött är alltid fint och randigt är roligt. Sen är den i sånt underbart skönt material! Känns som ett plagg gjort för barn typ. Så skönt!


Vi möte fina Boxholms 2:an när vi puttrade fram.


Vi åkte och hängde med Pontus föräldrar och Emma och Ville som också var på sjön. Det blev en del trädklättrande.


Lördagsmorgonen bjöd på mulet väder så vi livade upp det med en omgång trivial pursuit! Familjeutgåvan som barnen fick i present av Jennie och Erik. Ett perfekt familjespel!


Massa fina stenhällar och klippor fanns vid ön. En del passade bra att posera vid.


Andra att hoppa ifrån. Larzon var inte jätteförtjust i att barnen hoppade. Han vaktade dem bättre än en badvakt och hade koll på att de kom upp igen.


Vädret blev så fantastiskt fint sen! Strålande sol och klarblå himmel!


Världens finaste Hugo!


Och världens finaste Pontus som styrde "bananen" som vi lånat av våra båtgrannar. Vi åkte och utforskade öarna runt omkring.


Helt vindstilla var det med så sjön var helt spegelblank! Vilken dag/kväll, fick semesterfeeling på nytt.


Sen tog bensinen i motorn slut så Hugo fick ro oss tillbaka. Nej riktigt så illa var det inte, men en liten bit rodde han oss. Vi hittade reservdunken så vi kunde starta motorn igen.

Vi hade en fin kväll med goda hamburgare till middag och jordnötsringar till kvällsmyset. Älskar jordnötsringar men det är väldigt sällan jag köper det men i helgen slog jag till!

Kändes verkligen som semestern/sommarlovet kom tillbaka till oss efter bara en vecka i verkligheten. Vädret ska fortsätta vara fint i vecka också vad jag förstått så vi får passa på att njuta innan hösten kommer på riktigt.

//Sofie 

Inga kommentarer: