01 augusti 2020

Hugo 12 år

Igår var det ingen vanlig dag för igår var det Hugos 12 års dag HURRA HURRA HURRA HURRA! 


Tänk att min fina lilla kille inte längre alls är speciellt liten. Bara ett år kvar till tonåring! Helt galet. 

Vi startade dagen med att sjunga för födelsedagsbarnet innan jag skulle iväg till jobbet. Det blev presentöppning och frukost på sängen. Precis som traditionen säg bör! 

Jag jobbade lite kortare dag för att hinna hem och förbereda inför det stundande födelsedagskalaset. 


Svidade om till den här fina gula skönheten! Tyvärr är har det blivit ett litet hål i ena ärmen som inte går att laga men jaja. Är det inte värre än så får den hänga med ett tag till ändå:-) 


Hugo tog på sig fina kalaskläder han med. De nya Manchester United kläderna han fick i present på morgonen. Phil Jones blev det den här gången och lyckan var gjord. Han har så många fotbollströjor men han blir lika glad varje gång han får en. 

Vid 17-tiden började kalasgästerna droppa in. Tog inte så jättemycket bilder från kalaset. Hade fullt upp med allt annat:-) 

Alla barnen sprang omkring och lekte för fullt. 


En lek var att dra varandra i skrindan. 


Sen kom vi på att vi har ju en bygel att fästa på kärran så att en hund kan dra den. Den använde vi när våra barn var små och vi hade Poker. Ebbe hade dock aldrig provat den innan. 

Så Majken och Ville tog tag i och byte till bygeln på skrindan så vi kunde testa. 


Och ja, det gick rätt bra! Dock hade vi helt fel sele till Ebbe så det blev bara en provtur den här gången. Men jag tror Ebbe tyckte det var rätt kul så det ska vi testa igen någon gång. Och Majken är lite lagom last att ha på kärran. Inte alltför tung:-) 


Till mat blev det grillade hamburgare med tillbehör. Pontus stod på morgonen och bakade alla bröden till hamburgarna. Lyxigt det kändes att Pontus var ledig så han kunde förbereda mycket till kalaset. Fast hade det varit tvärtom kan jag lova att det blivit köpta bröd och inte några hembakade till hamburgarna. 


Till kaffet hade Hugo och farmor fixat tårtan. De hade grejat hela dagen med den och Hugo var så nöjd med tårtan. Det förstår jag, superfin IFK Norrköping tårta som dessutom var jättegod! Alla åt av den med god aptit, det var en rätt stor tårta och allt blev uppätet:-) 


Ja det var en riktig kalasfredag! Sån himla tur med vädret också då det varit pissväder hela veckan men så igår kom äntligen solen och värmen tillbaka. Vi blir ju rätt många på våra kalas fast vi "bara" bjuder in våra familjer så det är extra skönt att kunna vara ute då. Barnen kan springa omkring och vi kan sitta både på verandan och altanen utan att trängas. 

Det var en nöjd pöjk som somnade igår när alla gästerna åkt hem. Och en trött mamma som däckade på soffan. Snarkandes har jag fått hör. 

//Sofie 

Inga kommentarer: