15 februari 2021

En solig dag på isen

Så till sist kom dagen då vi kunde vara på sjön vintertid! Det sker inte så ofta, ungefär med vart fjärde års mellan rum, men så trevligt det är när det väl inträffar! Att det till sist varit tillräckligt kallt under en tillräckligt lång period för att vi skulle kunna gå ut på isen. 


Strålande sol och klarblå himmel hade vi också, kan det bli bättre? 


Vi tog oss ut till svärföräldrarna och ner till sjön. Deras granne var snäll och lånade ut sparkar till oss som vi kunde åka på över isen. Trodde vi. Det var väldigt mycket snö och inte alls speciellt lätt att åka spark. Pontus och Hugo körde på skidor vilket var ett bra val rent transportmässigt, men sparkarna var allt bra att ha när vi väl kom fram och ha som sittplatser. Så skulle jag behövt välja igen hade nog valet ändå blivit spark.  

Leah tröttnade efter endast 100 meter och började sura över att det inte gick att åka på sparken så då ställde hennes snälla pappa upp och drog henne efter sig. Bortskämda unge. 

Vi hittade en liten vik där vi slog oss ner. Så himla skönt då det var helt i lä, inte en endast liten vindpust kom och störde. 

Jag ville ha en bild där även jag var med på. Leah lyckades ju nästan. Mina ben kom ju iallafall med. Alltid något. 


Hon var desto bättre på att hitta gigantiska istappar. 


Hugo roade sig med att hacka hål i isen med en yxa. Han sa att han övade om han skulle få för sig att pimpla någon gång eller bada isvak. Då kan det ju faktiskt vara bra att kunna göra sig ett hål i isen. 


Sen skulle det till att mätas hur djupt det var i de där hålen. Visade sig inte var allt för djupt vilket kändes tryckt tyckte jag. 


Så klart så grillades det korv också! Massa korv så mätta blev vi allihopa. Även hundarna tog sig en smakbit. 


Ketchup och rosad lök är det bästa att ha på korven enligt mig! 
 

Sånt otroligt fint väder! Och att vi lyckades hitta en plats där det blåste noll och solen värmde var ju jackpot. Kunde suttit där på sparken och solat ansiktet hela dagen. 


Hugo och Leah testade en version av hundsläde. Leah stod på sparken och Hugo sprang framför med korv i handen så att hundarna skulle dra. Resultat? Nja någon riktigt hundsläde blev det ju inte men kul hade de. 


Larzon tyckte också om att ligga och götta sig i solen. 


Här kommer en liten bildserie i när jag ville ta en bild på bara mig i det fina vädret. För som ni vet att vill en mamma vara med på bild då får hon be någon ta en bild för annars fotas det inget på henne. 


Det trixiga i det här fallet är inte bara att få någon att ta en bild utan att lyckas ta en bild utan att en viss labrador hela tiden vill vara med på bilden. 


Men han är ju rätt så fotogenisk vår hund. Det får jag ju ge honom. 


Gärna att en pinne ska också vara med på bild. 




Men till sist! En bild på bara moí! Det ni. Skam den som ger sig. 


Efter ett tag var det dags att packa ihop oss och dra oss tillbaka mot Asbybrygga. 


Nu gled vi över sjön på skidor och spark och om några månader åker vi där med båten. Båda har sin charm. 


Leah latmask var i farten igen och fjäskade till sig snålskjuts av farfar den här gången. Ja somliga har det bra. 


När vi kommit iland igen så for vi hem till svärföräldrarna för att lämna av barnen och all deras packning där. De ska nämligen spendera början av sitt sportlov där. Det blev en del packning då både slalomskidor, längdskidor och allt annat skulle med. 


Så Pontus och jag blev barnfria! Vi kom hem och var så trötta. La oss i soffan och såg ikapp senaste avsnittet av "På spåret" som vi inte sett. Jag fick sen ett städryck och började riva ur alla sängkläderna medan Pontus lagade middagen. Kände att helt förslöad kunde jag bara inte vara denna söndag. Behövde få något vettigt gjort. 


Om vi hade en mysig alla hjärtans dag (ja det var ju alla hjärtans dag igår! Hade typ glömt det) middag sen? Nej. Vi fick för oss att streama en film. Det är inte ofta vi kollar på film så när vi väl kan komma överens om en film som vi båda vill se är det rätt unikt. Inga barn hemma heller men nej då börjar det jävlas såklart. Pontus blev helt galen över att ha betalat för en film som inte gick att streama och höll på i över en timme med det. 


Jag åt min mat i min ensamhet med telefonen som sällskap. Till sist gav Pontus upp det där med filmen och jag räddade kvällen med att hitta de två senaste säsongerna av "Taskmaster" på C-more! Kunde ju inte bli bättre. 


Så slutet gott allting gott. 


//Sofie 

Inga kommentarer: