22 februari 2021

En söndag

Trötta familjen igår tog sovmorgon innan vi dukade upp frukost som vi smaskade i oss framför senaste avsnittet av Wild Kids. 


Leah hade sen innebandyträning. För ovanlighetens skull så åkte både Pontus och jag och lämnade av henne där. De kör extra lång träning på söndagar så vi hann med att åka till återvinningen med allt skräp samt gå långpromenad med Ebbe tillsammans i det fina vädret. 


Fick även bli en matshoppingtur när Leah var hämtad. När vi kom hem sen var jag så trött! Pontus var snäll och stod för lunchen så jag kunde dega i soffan under tiden. Men sen fick jag mig ett redigt städryck! Vi hade ju hur mycket packning som helst att ta tag i och huset behövde sig en städomgång också. 


Jag fick till och med Leah att hjälpa till. Mot betalning ska väl tilläggas. Det var alltså inga av de vanliga sysslorna (för de grejerna ska barnen hjälpa till med oavsett) utan den här gången ville Leah tjäna en extra slant så hon fick äran att tvätta rent all panel i köket plus alla luckorna. Perfekt barngöra! 


Jag dammade, dammsög och svabbade golven under tiden. Med väderomslaget som varit har alla flugor i hela världen letat sig fram i just vårt hus. Det är så äckligt! Jag gick med dammsugaren i högsta hugg och sög upp varenda liten jävel som jag kunde hitta. Jag fyllde nästan hela dammsugarpåsen med de små asen. 


Annars så var det en lugn och skön söndag som fick avsluta vårat sportlov. Tänk att vi för en gångs skull fick rätt sportlovsvecka med kyla och snö. Det är ju rätt sällsynt med såna sportlov men härligt när de väl inträffar:-) 


//Sofie 



Inga kommentarer: