21 februari 2021

Skidåkning för glatta livet

Vi ställde klockan tidigt i fredags för att komma iväg i skaplig tid. Vi höll tidsplanen och klockan 05,30 svängde vi ut med bilen från garageuppfarten här hemma. 


Bilresan gick väl sisådär. Det började med att Leah blev åksjuk. Vi slapp kräks i bilen men vi fick stanna vid ett par tillfällen och även byta lite platser i bilen för att det skulle gå. När vi kom fram till Örebro hade det varit väderomslag i området under natten och morgonen med underkylt regn som ställde till det i trafiken. Vi hörde på radion att de till och med fått ställa in alla skolbussar. 


Den vägen vi skulle åka var helt avstängd då en lastbil vält. All trafik ledes om till en annan väg där det i sin tur var lastbilar som blev stående i backarna då de inte tog sig upp. 


En timme stod vi still där och vi fick ingen information om när det var på gång att lätta upp. Pontus slog om på GPS:n och vi chansade och tog en annan väg istället. Där var det också dåligt väglag bitvis och vi åkte bakom andra lastbilar i 50 km/h en bra bit. 


Ja ungefär så här såg jag ut under bilresan... En bilresa som skulle ta drygt tre timmar tåg närmare sex timmar. Extra surt när vi bara skulle vara i Romme en dag och köpt dyra liftkort. Ja just det! Efter ett tag blev även jag åksjuk. Jag hamnade i baksätet och det gick bra till en början men sen kände jag hur illamåendet började komma. Jag fick byta plats med Leah som då börjat må bättre igen. Fy vad hemskt det är med åksjuka! Har aldrig lidit av det innan men det har kommit på senare år. Inte alltid men ibland. Typ sitta i baksätet har jag svårt för. Leah brukar inte heller bli åksjuk annars så vi hade väl en väldigt bra oturstajming helt enkelt. 


Men i kom fram! Kändes så skönt när vi hade hämtat ut liftkorten och satt i liften. Äntligen! 


Jag som bara varit och åkt i småbackar innan tyckte det var lite läskigt. Bara att åka stolslift var ju nytt för mig. Kom även på att jag ju är höjdrädd när jag satt där men det gick över förväntan. Till en början så höll mig till att åka i de gröna backarna. Det kändes tryggast. 


Hugo och Leah var sååå glada över att äntligen vara framme. Det var upp i liften på en gång och så ner för backarna! 


Leah var extra taggad då Nayla skulle komma och åka med oss också. Ja i sällskap med sin far och lillebror såklart:-) 


Så vi hann åka några åk innan de möte upp oss. Erik känner ju till Romme utan och innan så det var väldigt skönt att åka med någon som hittade. 


Han lyckades även lura ut mig i svårare backar så det blev även blåa backar och en gnutta röd backe för min del. Och så kul det var! Jag tyckte jag blev tuffare och lärde mig mer på de här timmarnas skidåkning i Romme även vad jag gjort sammanlagt innan. 


Det var väldigt roligt att få testa och åka i lite "riktiga" backar. Helgen sen var fullbokad annars var vi rätt sugna på att ha åkt skidor även då. 


Det blev ett litet fikastopp för att fylla på energinivåerna innan vi tog oss ut en sista sväng i backarna innan liftarna skulle stänga. 


Det var lite blött i slutet. Och även rätt dimmigt när vi var högst upp. Men det var inte speciellt mycket folk så det var en väldigt bra skidåkardag! Vi ska försöka komma tillbaka hit någon mer gång. 


En som var trött efter några timmars skidåkning:-) 


Efter skidåkningen så packade vi in oss i våra bilar och styrde kosan mot Falun. Vi hade först tänkt att bara åka över dagen men det går ju inte att åka upp till dessa trakter utan att träffa Jennie med familj! Det säger sig ju självt. 


De har dessutom renoverat klart sin gillestuga så det fanns gott om plats för oss alla att sova över så det gjorde vi. 


Ett väldigt skönt beslut med tanke på resan upp. 


Vi beställde pizzor från en pizzeria som körde på mer gourmetstil. Jag körde på en grönsakspizza som var riktigt god! En rolig idé som var ny för mig var att man kunde beställa till olika såser och ha bredvid för att doppa pizzakanterna i. Så himla smart! 


Alla var vi rätt trötta efter dagen som varit. Men det blev även lite soffmys framför "Vem kan vad". Ett bra program som passar alla och kanske framförallt engagerar alla som kollar. Väldigt ståhej när alla ska säga sitt och gissa, men väldigt kul:-) 


//Sofie 

Inga kommentarer: