31 maj 2021

Dubbel trubbel 1 år

Tror faktiskt att lördagen bjöd på ännu finare väder än fredagen. Helt underbart att vakna upp till sol och fågelkvitter utanför fönstren. 



Jag tog en lång frukost och satte mig och kollade på Friends The Reunion på tv:n. Som jag längtat! Så skoj att se alla tillbakablickar och höra deras historier om tiden när de spelade in serien. 10 år är lång tid. Har alltid älskat Vänner och är det något jag alltid återkommer och kollar på så är det den serien. Det finns ett avsnitt för varje tillfälle i livet. Som Hannah och jag brukar säga:-) 


Efter långfrukost, dusch och påklädning så åkte jag och Leah för att hämta Hugo som sovit över hos farmor och farfar. 


Slängde sen i oss lite lunch innan vi skulle åka iväg på Lykke och Tildes 1-års kalas. Jag slängde i mig lunch lite väl snabbt och lyckades kladdade ner min klänning jag hade på mig. Tur då att jag har fler i garderoben. 

Hittade den här ljusblåa som fick komma fram istället. Somrigt och fint ska det vara när det vankas ett års kalas. 


Även huvudpersonerna på kalaset hade ljusblåa klänningar dagen till ära. Alltså tänk att de är 1 år stora! Galet vad det här året har gått fort. Från oskyldiga små spädbarn till gående huliganer på bara 12 månader. Det är ju helt galet egentligen vad man utvecklas under sitt första år i livet. 


Tur det fanns många som kunde hjälp till när det var presentöppningsdags. Inte helt lätt att klara av allt sånt själva även att man fyllt ett helt år. 


Lykke och Tilde fick varsin kanin av oss som Pontus kusin Anita gjort. Jättefina gosekaniner:-) 


Tilde och Leah chillade på altanen. 


Majken fick också en liten present. En doktorsväska som var väldigt uppskattad. Hon öppnade doktorsmottagning på en gång dit alla fick komma med sina krämpor.  


När doktorsmottagningen hade stängt så passade Majken på att rasta Ebbe. Gå med Ebbe i koppel är väldigt kul tycker Majken. Vet inte hur kul Ebbe tycker det är men han är väldigt snäll och går lydigt med henne. 


Massa gott fika bjöds det på! Missade att ta bilder på de fina cupcakesen men tårtorna fastnade allt på varsin bild.  


Supergott allting och väldigt mättande så jag orkade inte smaka av allt. Det är det tråkiga med mycket godfika, att det tar stopp i magen så man inte orkar äta allt. 


Tilde och Lykke tyckte det här med tårta var bland det bästa ever. De slickade rent sina skålar:-) 


När man försöker få till en bild med ett barn som inte alls vill vara med på bild kan de se ut så här. 


Det blev även kubbturnering ute i trädgården. Killarna mot...


...tjejerna. 


Ja det var ett alldeles perfekt ett års kalas. Så himla kul att vi fick vara med och gratulera Hubbe och Bubbe på deras högtidsdag. 


Efter kalaset blev alla kusinerna kvar. Hugo, Leah och Minna var kvar för lite extra kusinhäng och övernattning. 


Jag och Pontus åkte istället ut med båten för en natt på sjön. Vi åkte en sväng och hittade en bra plats vid en ö som vi la intill vid. 


Som en varm sommarkväll på semestern. Den känsla är rätt gó. 

Dock ingen vidare badtemperatur i vattnet, men det kommer det med bara det får fortsätta vara varmt i luften. 


Ebbe hittade en liten nätt "pinne" som han kämpade bra länge med innan han till sist fick se sig besegrad och gav upp. 


Jättefin kväll på sjön. Så lugnt och skönt. Lite tomt nästan när barnen inte var med. 

Vi är inte vana att vara iväg med båten bara Pontus och jag. 


Vi hade köpte med lax och en slags potatissallad från kvantum som vi åt till middag. Min fisk smakade skit precis som potatissalladen. Nej det smakade inte så mycket (inget alls typ) men var konstig konsistens på både lax och potatissalladen, torrt och trist. 


Pontus smakade med av min mat och tyckte också det smakade konstigt. Att det var skillnad mot vad han hade ätit fast det var precis samma mat. Konstigt att det kan bli så. Så trist när man är vrålhungrig och sett fram mot att få äta då man tror det ska vara så gott... Men men inget vi kunde göra något åt mitt ute på sjön. 


Mysigast på hela kvällen var att få krypa ner i kojen och läsa och sen somna för natten. Sover alltid så bra i båten. Det är något speciellt. 


//Sofie 

Inga kommentarer: