27 juni 2022

Midsommarafton 2022

Vilket pangväder vi fick! 30 plus och strålande sol, när hände det senast? Njuter av det för fullt! Sommaren när den är som bäst. Och att lyckas pricka in midsommarhelgen är ju mer eller mindre ett under. 

Vad vår midsommarafton bestod av? Till mestadels bad. Bad i mängder för att svalka oss i värmen. 


Och en del bubbel. För att släcka törsten i värmen. 


Bad Linus hålla mitt glas en stund och då var han snabb med att provsmaka. Om han tyckte det var gott? Inte direkt. 


Supåkande blev det också. Älskar dessa brädor. Som Sandra sa så kan det varit en av de bättre investeringarna som gjorts. Barnen använder dem hela tiden så pass att vi vuxna knappt får låna dem. 


Enda nackdelen är att vi borde ha flera sup:ar. De är ju inte så billiga men rätt som det är kanske det dyker upp ett fynd! 


Midsommarens klädsel växlade mellan baddräkt, bikini och eventuellt en strandtunika. 


Det blev såklart midsommarlunch som på så många andra platser runt om i vårt avlånga land i fredags. Potatis förberedes. 

Precis som flotten svärfar byggt. Där dukades det upp långbord så vi alla skulle få plats. 


Vi blev ändå ett rätt stort gäng då även mamma och pappa anslöt sig till lunchen men vi fick plats allihopa! 


Men barnen var smartare och höll sig på bryggan i skuggan.


Annat som roade midsommarfirarna nere vid Asbybrygga var att åka på Robbans elsparkcykel. 


Såklart blev det även jordgubbstårta! Vi drog hem till svärföräldrarna och lånade deras kök för att fixa dem. 

Jag gjorde "en god och snabb midsommar tårta". Recept hämtat från nätet. Fast Sandras tårta var snabbare att tillverka. Det var den. Men den blev god även om jag hade högre förväntningar. Passionsfrukt är nog inte min grej ändå. Men jordgubbarna, noblessen och kolakrämen var helt klart min grej så det vägde upp. 


Bästa Gösta och jag hamnade i skuggan där vi var badvakter när alla barnen härjade i vattnet. 


Pontus lyckades norpa åt sig sup:en och fick då med sig Ebbe ut på en tur då han inte ville att husse skulle åka iväg utan honom. 


Det testades även hur många som kan åka på en sup innan den välter. Rätt många ändå blev svaret. När hundarna la sig i det var då den välte. 


Vad gjorde vi mer? Vi åkte traktorsoffa. Det är inte alla som får göra det. En tur genom skogen bak på en soffan fäst på en traktor är aldrig fel. 


På kvällen var det grillat på menyn men ja vi var inte så vrålhungriga direkt efter dagens värme. Så det blev korv i olika former med tillhörande bröd till barnens lycka. Själv är jag inte så förtjust i korv och det har kommit mer och mer senaste tiden. Är egentligen bara förtjust i bullens varmkorv. Den kan väl ingen tycka illa om? 

På kvällen åkte allt en klänning på ändå till slut. Och ett glas rosé i hand matchade det bra. 


Gosigaste hunden i världen det kan vara Gösta det. Hittar han ett ledigt knä så är han snart där och gosar. Lykke är ju inte så glad i hundar. Funderar på om inte hon skulle få träffa Gösta. Han som är lugnet själv borde kunna vänja henne vid hundar. 


Det grillades inte bara korv utan även marshmallows! 

Har man ramlat och slagit sig är marshmallows en väldigt bra medicin. Fråga Leon. 


Några andra som också var sugna på att få smaka av det grillade var dessa tre. Hina är Malin och Dennis hund (Sandra och Robbans grannar som var med) och det var så roligt för de gick så bra ihop hundarna. De lekte och busade för fullt. Larzon var såklart också med, men utanför bild den här gången:-) 
 

Sandra hällde upp lika mycket bubbel till mig och Malin. Gillar hur hon tänker särskilt med tanke på att det större glaset var mitt. 


Ja vi hade en sån fin midsommarafton. Varmt och skönt men något kallt i vattnet. Jag vet det låter ju galet men ju längre dagen gick desto mer började blåsa ut från viken där vi befann oss och med det försvann det varma vattnet. Men det drabbade mest oss vuxna. Barnen badade på som ingenting. 


//Sofie 


Inga kommentarer: