29 juni 2022

Sista måndagen

Kändes inte jätteinspirerande att åka och jobba igen efter en långhelg med strålande väder... Men så slog det mig att det var sista måndagen innan jag går på semester så det piggade upp lite iallafall. 


Men natten till måndagen var inte kul alls då Ebbe fick ett nytt anfall efter nästan ett år utan. Så himla otäckt. Krampanfallet höll på i dryga två minuter innan det avtog men då var han först helt borta och kände inte igen oss. Men efter en stund kom han tillbaka igen och hade koll på vart han var och vilka vi var. Pontus fick sen ta och duscha av honom och jag städade rent då han kissat ner hela sig och rummet under anfallet. Stackarn❤️


Han fick även gå ut i trädgården och där både kissade och bajsade han samt drack en massa vatten så det kändes skönt. Men det var svårt att somna om sen igen.  

Jag hoppade morgonträningen då jag sov så dåligt efter Ebbes krampanfall. Åkte istället och tränade efter jobbet. Det var varmt. Så jäkla varmt var det trots att det är fläktar runt om i hela gymmet.


Efter det så blev det storhandling av mat. Fy fasen så segt men skönt när jag var hemma igen och allt var upplockat. Men det tar på krafterna i den här värmen! Var helt slut sen... Leah och jag åkte iväg med Ebbe och badade. 


Men jag är så irriterad! "Vårt" lilla badställe har helt plötsligt blivit invaderat av massa annat folk. 


Ett par kilometer bort har vi en liten sjö som inte har någon riktig badplats. Man svänger in på en liten grusväg där det ligger ett par sommarstugor och en bit bort finns det ett ställe vid sjön som man kan gå i och doppa sig, låta hunden bada etc. Men det är ingen badplats. Det brukar typ vbara vara vi där. Det har hänt att man träffat på andra som är på väg dit för ett dopp, nån granne eller en annan hundägare som är där för att låta hunden svalka sig. Man kommer dit och svalkar sig och sen åker man därifrån. Typ så. Men det har hänt något för helt plötsligt är det massa annat folk där. 


Igår när vi kommer dit är det en hel barnfamilj som slagit upp parasol, filtar, picknick och fan och hans moster. Alltså det är ingen badplats! De hade i princip sina saker ute på grusvägen. Vi kunde inte stanna där utan lite längre bort så vi kunde låta Ebbe bada iallafall. Vi testade också att gå i för att svalka oss där men det var massa dy och skit så vi blev mer smutsiga av det doppet än rena. 

Pontus jobbade sent så han kom inte hem förrän efter vi ätit middag. Leah och jag slog till med att laga pizza på surdeg. Inte så snygg men god blev den! Efter att även Pontus ätit så var vi sådär varma igen så åkte bort för att svalka av oss igen. Men se på fan då är det massa folk där igen! Ett gäng tjejer som bunkrat upp och spelade musik. Trevligt för dem men jag blir så irriterad. Vill ju bara svalka mig och låta hunden bada. Har fungerat så bra i alla andra år vi bott här men nu helt plötsligt har det blivit till en allmän badplats?  


Pontus fick för sig att vi kunde åka runt sjön för det skulle nog finnas något annat bra ställe. Det gjorde det inte. Så det slutade med att vi åkte till den riktiga allmäna badplatsen som ligger bortanför oss. Jättemysig badplats men tror det är 8 km dit så inte så nära tyvärr. Men bada fick vi och avsvalkade blev vi. Ja även Ebbe. 


//Sofie 

Inga kommentarer: