22 oktober 2022

Tjejhäng och händelserik promenad

Torsdagen livades upp med grön klänning och röda skor. 

Det behövs ju färg när det är mörkt ute. Tycker modetrenden att ha svart/brunt/grått den här tiden på året är rätt konstig? Är det inte nu vi behöver färg som mest? 

Efter morgonträning och jobb så åkte jag förbi min favorit tjejtrio för att säga hej. 


De var ute och röjde i trädgården. Gäller att tanka d vitamin när man kan. Bara jag som var helt fel klädd för utelek men men. 


Det lektes bland annat i sandlådan. Tur jag har billigt fyndade skor från Sellpy för jag vet inte om de kommer gå att få rena efter den lekstunden. 


Lykke spelade fotboll. Ja en stund tills det blev tråkigt. 


Majken ville gå på promenad med Ebbe i koppel men hon var mer taggad på den idéen än vad Ebbe var. 


Finns det en lekstuga så leks det kiosk/café. Så är det bara. 


Tilde var snäll och ställde upp och sköt iväg några bollar som Ebbe fick springa och hämta. Bästa Ebbe vet är att få jaga bollar. Näst efter att äta och bada. 


När jag skulle ge mig ut på kvällspromenaden senare på kvällen så hade temperaturen sjunkit så där mycket igen. Men det blev lite roligare när jag hittade en röd mössa jag köpte i våras som jag inte använt innan och fick premiäranvända. Röda mössor man tidigare inte använt livar upp! 


Det blev en händelserik promenad. Ryttare och hästar som överraskade oss i skogen. Ebbe blev helt till sig när han satt och bajsade och två hästar kom gående. 


Precis efter att den här bilden togs möte vi två andra hundar. Två hundar som skällde och drog så mycket att deras matte ramlade omkull. Som tur var slog hon sig inte. Vi som aldrig annars möter några andra på våra promenader häromkring. 

Vad mer? Jo vi möte massa ungdjur som rymt från hagen. Men som tur var kom det en bil samtidigt så det blev bilföraren som fick styra upp det då jag hade Ebbe som helst ville jaga djuren. 


Sen då? Sen var väl promenaden lugn och skön. 

Det är såååå fint ute nu! Som jag skrivit tusen gånger innan den här hösten men det är så vackert överallt.



När vi nästan var hemma igen efter promenaden så dyker familjen rådjur upp. Mitt framför ögonen på oss hoppar det fram tre stycken. De var inte ens en meter från dem när de kom hoppande på ängen.

Ebbe blev helt till sig och började skälla och jaga men han slutade tvärt när jag skrek i på honom. Det hade aldrig Poker gjort. Poker älskade att springa efter och jaga både rådjur, harar och rävar. 



//Sofie 

Inga kommentarer: