17 februari 2012

Tillbaka till föräldrahemmet

Inte så drastiskt som det kanske låter. Jag och barnen är på besök hemma hos mamma som var ledig idag. Lika bra och hitta på något med barnen. Just nu sitter de och spelar "Pippi spel" med mormor. Mamma (eller om det var pappa) hittade ett gammalt spel till datorn från när vi var små. Hugo och Leah älskar det. Men det är ju en annan som får sitta med och spela Hugo och Leah tycker mest det är roligt att se på:) Hugo börjar lite försöka med datorn och kan sitta och klicka med musen...När ska barn börja få sitta vid datorer egentligen? Tycker det är svårt..

Jag vill verkligen inte att mina barn ska bli såna barn som bara vill sitta vid datorn och tv och aldrig är ute och leker. Det är min mardröm typ. Men och andra sidan är det annorlunda nu mot när jag var liten. Nu använder de ju till och med datorn på dagis ibalnd har jag sett. Jag vill ju inte heller att mina barn ska vara helt efter när de börjar skolan och alla andra barnen har hållt på med datorer sen treåråldern men Hugo och Leah vet inte ens hur man startar en dator... Svårt det där:)

Än så länge frågar ju inte eller är inte Hugo intresserad av datorn. Bara "Pippi spelet" hemma hos mormor och morfar. Och det tycker jag känns rätt okej ändå:)

Jag ser ibland jättesmå barn som sitter och spelar spel på föräldrarnas telefoner. Det är heller något vi aldrig låter våra barn göra. Mest kanske för att vi själva är så ointresserade av sånt, jag och Pontus. Ingen av oss håller ju på med spel vare sig på datorn, TV:n eller telefonerna.

Det är verkligen svårt sånt där kan jag tycka. Men egentligen är det ju inget problem än då de som sagt själva inte är intresserade. Det lär de nog bli rätt som det är. Och tänk när de upptäcker Internet! Usch den dagen alltså...

//Sofie

1 kommentar:

Tina sa...

Tror nog inte du behöver tänka på det där, tror att man ska vara glad sp länge de inte intresserar sig så mycket för datorn! Tids nog kommer man få dra dem därifrån;)