29 februari 2012

Skulle ni göra så?

En sak som hände när pappa och jag var i Linköping häromdagen. Då stannade vi till på Ikanohuset. Jag var jättekissnödig och sprang bort till toaletterna. Där det naturligtvis var kö.

Bakom mig står det två mammor med sina småbarn. Såg ju att det var blöjbyte på G så att säga. Men när det äntligen blir min tur då det är en person som går ut från handikappstoaletten (=där det finns skötbord). Då tycker en av mammorna att de ska få gå före i kön. För att de ska ju faktiskt använda skötbordet som finns där inne och det ska ju inte jag.

Nej men jag ska ju använda toaletten som finns där inne innan jag kissar på mig svara jag henne. Varpå den andra mamma lägger sig i och tycker det är fult gjort och gå före barn??? Barn??? Det är inte så att jag tränger mig före gråtande barn (som inte använder blöja och riskerar att kissa ner sig) i en toalettkö. Jag står alltså ÄNTLIGEN först i denna toalettkö och barnen är så tysta och snälla där de sitter i sina nergjorda blöjor. Med andra ord kan de ju faktiskt vänta tills den personen som är framför i kön fått göra sina behov i TOALETTEN är klar, eller?

Jag blev helt paff. Aldrig att jag skulle få för mig en sån idé ens. Möjligen om ens barn skriker och det ändå blir två toaletter lediga samtidigt och jag ser att personen framför tänker ta den toaletten där skötbordet finns i. Då kanske jag skulle be om att jag kunde få använda den toaletten. Men inte annars.

"Era barn har ju redan gjort sitt i brallan och är nöjda, varför ska då ni går före en som annars gör sitt i brallan? En som INTE har blöja och som inte skulle vara nöjd över och ha gjort sitt i brallan.." Då sa de inget. Och som tur var stod de inte kvar utanför när jag kom ut heller.

Eller är det jag som är fånig?

//Sofie

6 kommentarer:

Tina sa...

Jag är nog en av de mammorna ska jag erkänna! För hur många släpper man inte före i kön som jan använda de vanliga toaletterna? I allafall när jag och Zeb står i kö släpper jag förbi folk hela tiden till de vanliga toaletterna, för dem har jag ju ingen nytta av så då förväntar jag mig att jag och mitt nerbajsade barn ska få tillgång till handikapptoan med skötbord så fort den blir ledig!! För då kanske vi har stått i kö betydligt mycket längre än alla andra med tanke på att det ofta bara finns en toa med skötbord, och folk har gått före HELA tiden till de andra toaletterna.. Ska vi döpa det till dagens I-lands problem kanske?!

Hannah sa...

Haha, det låter som en familjelivstråd jag läste för inte så länge sedan. De var helt förtvivlade över att de var tvungna att vänta, de var ju faktiskt MAMMOR! :P

Tycker inte att du är fånig, jag hade resonerat exakt likadant.

Elin sa...

Så jäkla gött svarat av dej! Är det kö så är det å då får man gott vänta på sin tur! Barn som vuxen!

Zouphie sa...

Haha jag kan säga så här det som störde mig mest var nog att dessa två mammor såg det som en självklarhet att de skulle få gå före. Hade de frågade snällt hade jag säkert låtit dem använda den toaletten före mig. Men inte när man fräser åt folk.

Om det är mycket folk i en toalettkö och jag har med mig Leah till exempel som behövs bytas på använder ju jag lika gärna en vanlig toalett och byter på henne. Ofta har man ju en handduk eller likande i skötväskan och då är det ju lika smidigt.

Och Tina, inte låter du väl folk gå före sådär??:) Du är för snäll! Och dessa två mammor hade ju inte precis släppt några andra personer före i kön...Hade du stått där och man hört att du släppt förbi flera stycken då hade jag också resonerat annorlunda. Klart en sån person kan få gå före då:)

111213 sa...

Haha så jävla väl Sofie! Heja dig!

Och släpper man nu förbi så många i kö, ja då får man väl för tusingen skylla sig själv ;p

Jennie sa...

Vilken diskussion ;)
men både och!
Om man vänder på det och det är en handikappad som vill in före då? Det är ju ändå en Handikappstoalett, inte till för "vanliga" männsikor, ska man släppa förbi då? De som inte kan använda en vanlig.
Och det är ju faktiskt en skötbordsskylt på dörren. Som sagt inte till för "vanliga" människor.

Men om JAG hade varit Sofie nu så hade jag också blivit irriterad, för jag hade absolut inte som mamma krävt att gå före i kön!! MEN om jag varit en av mammorna hade jag blitt sur på att nån som inte behöver använder "specialtoan".

Som sagt, båda och det där :)