30 juni 2024

Kompishäng

 


Fredagen inleddes på gymmet i den klibbigaste av den klibbigaste värmen jag upplevt. Det var inte så värst behagligt men det gick även att svetten rann mer än vanligt. 


Efter frukosten och duschen åkte jag och hängde med Cissi och kidsen. 


Algot visade mig att han lärt sig gå! Stora killen❤️

Tanken var att jag skulle hjälpa till och förbereda inför deras kommande födelsedagsfirande dagen efter. Blev kanske inte jättemycket gjort men vi hann avverka mycket pratande. 


När jag kom hem sen tog jqg mig en powernap på soffan. Har en förkylning som ligger och lurpassar ingreppen så kände att jag behövde vila lite. Men det blev inte så jättemycket vila då det rätt som det var blev kolsvart ute, blåste upp till halv storm, regnet total värkte ner och så både åskade och blixtrade det för fullt på himlen. 


Rätt skönt med tanke på den extremt kvava luften som varit under dagen. 


Jag svidade sen om för att åka pch ta en AW tillsammans med Tina, Emma och Emelie. Lite sådär halvspontant fick vi till en träff. Plötsligt händer det! 


Vi hade en jättetrevlig kväll! Vi satte oss vid restaurangen nere vid hamnen och där var det fullt drag. Maten var jättegod men det stora minuset var att vi fick vänta i nästan en och en halv timme på att få maten. De hade haft bort vår beställning så vi fick säga på nytt vad det var vi skulle ha för mat. Och ingen jättebra service på det gjorde väl inte själva restaurangbesöket var en hit. Men som tur är hade vi massa att prata och uppdatera varandra om så timmarna de flög iväg. 


När vi åkte hem sen hade vädret totalt vänt och solen lyste klart på himlen fast klockan var nio på kvällen. Perfekt avslut på en fin fredag. 






//Sofie 

28 juni 2024

Jordgubbsdrink

 


Det är så varmt om dagarna just nu så för att orka med gymmet är det att åka dit tidigt. Innan värmen blir för påtaglig för svetten rinner utan att man behöver anstränga sig så att säga. 


Frukosten blev färskpressad apelsinjuice och mackor av världens godaste sort! Älskar detta bröd men köper det sällan. Finns inte på så många ställen och det är rätt dyrt så det får bli nån gång ibland. Men gud så gott det är!


Leah och jag drog sen och badade så jag kunde tvätta av mig svetten från träningen. Eller svetten bara av att vara för som sagt det är så varmt. Klagar verkligen inte för jag älskar när det är varmt och vad jag förstått ska det snart vända igen och bli svalare och det suger ju. 


Passade på att dammsuga av huset och la på min nya fina matta! Barnen tycker den är mega ful och Pontus har inget sagt men det skiter jag i. Jag gillar den! Smaken är som baken och tur är ju det. 


Sen visst jag inte riktigt vad jag skulle göra på min semesterdag. Det är sisådär att vara ledig när alla andra jobbar. När det är så här varmt med orkar inte jag ta tag i några projekt här hemma. Jag vill njuta av värmen! 


Så drog och badade med Minna och Bosse! 


Vart ska man bara om inte bld vattnet såna här varma dagar. 


Mellan baden blev det även häng i lekparken till Bosses förtjusning. Han gillar att gunga mosters kille❤️


Hade en jätteskön stund vid stranden. På eftermiddagen sen drog vi oss hemåt men mamma och jag stannade först till på ett tar ställen. 


Jättefin och mysig butik i Skänninge som innehåller både kläder och inredning. Trevlig butiksägare som bjuder törstiga kunder på lemonad så har ni vägarna förbi gör ett besök! 


Stannade även till på en av våra favorit loppisar. Här brukar det vara fullt med folk men denna varma eftermiddag  var vi ensamma kunder i den stora butiken. Kändes lite konstigt men rätt skönt. Några fynd blev det dock inte den här gången. 


Till kvällens middag bjöd Pontus på en fördrink. Hans killgäng som brukar ha whiskykvällar ihop ska byta ut whiskyn mot drinkar på lördag. Så Pontus testade att göra en som han bjöd mig på. Den var riktigt god! Tur det för det låg en massa jobb bakom. 


Vi hann även med att kvällsbada borta i sjön.  Gäller att passa på som sagt så länge vi får ha det så här varmt och skönt. 




//Sofie 


27 juni 2024

Himlen är fylld med nya änglar

Vaknade som vanligt tidigt även denna onsdag. Både Pontus och Hugo åker iväg tidigt till sina jobb så vaknar när deras alarm ringer. Men skönt att inte behöva stressa iväg fast ibland önskar jag att jag kunde sova längre. 


Låg och drog mig i sängen ett tag iallafall. Tyvärr innefattade det slösurfande på telefonen. Har alldeles förmycket skärmtid och borde verkligen få ner den, men fy så lätt det är att fastna. Vips har en timme gått liksom.  

På förmiddagen sen blev det en sväng hit. 


Och efter det en sväng hit. 


Efter att ha packat upp alla matvaror så blev det lunch på altanen.
 

Sen åkte Ebbe och jag för att bada. Blev premiär borta vid "vår" badplats. 


Det var riktigt skönt i vattnet! Inte alls lika kallt som när jag badade dagen innan i svartån.
 

Passade på att tvätta både kropp och knopp. Finns det något bättre än att schamponera in håret och sen skölja ur det i sjön? Ligger på sommarens topplista helt klart. Tänk att vi har så rent och fint vatten i vårt fina land. 


Sen fick jag beskedet om Puttes bortgång och där dog även den här dagen. Dagen innan hade jag också fått veta att en av mina gamla högstadielärare och en väldigt omtyckt lokalprofil gått bort. Mycket död på en gång. Så ledsamt när personer lämnar jordelivet förtidigt. 


På kvällen tände vi ett ljus för Putte och pratade fina minnen. Finns många anekdoter om Putte. Putte var en påhittig person, särskilt i sin ungdom, och hade många upptåg. 

Det sista var när vi var på hans vernissage i vintras och köpte två tavlor av honom. Tavlorna hängde kvar under hela utställningsperioden så det dröjde innan vi hämtade dem. Men när tavlorna skulle hämtas fanns de inte? 

Många kliande huvuden senare visade det sig att Putte fått för sig att måla om tavlorna som vi köpt så det var inte så konstigt att vi inte hittade dem😂

Sen tog vi oss iväg och kvällsbadade hela familjen❤️



//Sofie 

Putte❤️

 Igår somnade han in, våran fina Putte❤️


Du blev dålig och vi skulle kommit och hälsat på dig häromdagen men då Pontus blivit förkyld så ville vi inte komma och smitta dig. Har sån ångest över att vi inte fick träffa dig en sista gång. 


Eller en sista gång blev det ju. Jag träffade dig för bara ett par veckor sedan ute på stan. Alltid lika glad över att se en. Världens snällaste och finaste Patrik! 

Jag har aldrig tyckt om någon som hejat på Taif och HV71 så mycket som dig. Du som älskade Lasse Stefanz och som ständigt hade något projekt på gång. Allt från konstutställning till konserter till att planera nästa födelsedagsfest. Ingen gillade att fylla år så mycket som du och ingen gillade kalas så mycket som du. 


Nu får du ha kalas uppe i himlen tillsammans med mamma Viola❤️ Hälsa henne från oss! 



//Sofie 

26 juni 2024

Shopping på årets varmaste dag

Vaknade tidigt även den här dagen. Men då vi skulle iväg så orkade jag inte stressa med att hinna träna innan så jag tog en lugn morgon hemma. Grejade med tvätten, betalade räkningar och började inventera i kylen, frys och skafferi inför kommande storhandling så skrev ihop en inköpslista. 


En glädjande sak denna morgon var att tomtetvålen ÄNTLIGEN tog slut! Alltså så underbart att få byta ut den där tvålen till en mer somrig tvål istället för juldoftande tvål. Har längtat efter det sedan efter nyår. 


Den här dagen hade jag lovat Leah att vinskulle åka in till storstan en sväng. Stannade till och plockade upp Minna på vägen så hon hängde också på. 


Började inne på det stora gul/blåa varuhuset. Det är inte ofta jag är på IKEA men nu var det välbehövligt. Behövde köpa nya dricksglas och efter evighetsletande på loppisar utan resultat gav jag upp och handlade här. Köpte även nya påslakan, diskborstar, toaborstar samt en ny fin matta till vardagsrummet! Så himla fin och den var på rea (såklart) så köpte den för halva priset. Ska vida bild på den sen när den är på plats. 


Lunch intogs i Ikeas restaurang. Halva priset på all mat så vi åt tre personer för endast 150 kr. Gott och billigt är den bästa kombon. 


Gjorde sen ett besök även här. Butiker mer i min smak. 


Hittade tre fina klänningar men de passaade tyvärr inte så blev inget köp. Skulle kolla vad för material den ena var gjord av. Förstod nada. 


Men det här fina fatet fick hänga med hem. Har ju så få fat så kände att det var välbehövligt köp *host*. 


Sista besöket var på Bauhaus. Pontus hittade ett presentkort här hemma som han fått i present någon gång men visste vare sig om det var giltigt längre eller vad för belopp som fanns på kortet. 


Mitt livs värsta butiksbesök visade det sig bli. 


Så otroligt varmt ute och inne på Bauhaus var det ännu värre då hela byggnaden hade glastak. Svetten rann så att säga. 


För att sammanfatta kort så stod jag först i kö till informationen, sen köade jag inne i butiken för att få hjälp och sen vänta återigen då produkten inte fanns på hyllan utan behövdes hämtas på lagret. Köade i kassan ut och inser efter jag betalat att jag fått fel produkt från lagret. Ställde mig i kassakön igen men väl framme blev jag hänvisad till informationen. Köade dit och väl framme där fick jag fram rätt ordernummer på den produkt jag skulle ha. Fick återigen gå in i butiken, återigen köa för att få hjälp och återigen vänta då personalen återigen behövde ta sig till lagret för att hämta produkten. Den här gången rätt produkt. 


Fick sen köa igen till informationen där de korrigerade köpet. Asså vad gör man inte för att ett presentkort inte ska brinna inne? 


Höll på att svimma när jag stod där i den sista kön. Så jäkla varmt! Skickade iväg Leah och Minna som fick gå över till Dollarstore för att köpa dricka till oss. 


Vi åkte sen hem till mamma och pappa där vinforar mamma som fyllde år! Pontus kom dit också efter jobbet och även Hugo som också jobbat. Hugo fick börja sommarjobba en vecka tidigare då de hade så extra mycket jobb där han är. Perfekt tyckte Hugo som gärna tjänar lite extra pengar. Skönt att han har moppen och kan ta sig själv dit och som nu även kunde åka till mormor och morfar.

Vi fick fika och framåt kvällen bjöds det på grillad korv. 


Det bjöds även på en hel del bad. Isande kallt i vattnet men ändå skönt efter en heldag i storstan i brännande hetta. 


Första badet för den här säsongen för min del. 


Kusintjejerna❤️


Inte dumt alls! 


Hugo drog sen för att träna innebandy med Erik och Aron. Återigen skönt att han bar moppen och kan åka själv hem sen. 



Var riktigt trött när jag kom hem igen. Blev jordgubbar med mjölk och fotboll på tv:n innan ögonen föll ihop för natten. 



//Sofie 



Första semesterdagen

 


Måndagen denna första semesterdag inleddes på gymmet. Jag vaknar ju när Pontus klocka ringde och sen låg jag där och försökte somna om men det gick inte. Så hoppade i träningskläderna och drog till gymmet istället. 


Väl hemma igen blev det frukost i form av jordgubbar som vi hade kvar nere i matkällaren. 


Satte mig sen ute i trädgården och började planetera alla blommorna som inhandlades dagen innan. Inte dumt alls att sitta där i morgonsolen och plantera samtidigt som jag lyssnade på sommar i P1. 


Annars bestod den här dagen av logistik kändes det som. Hugo skulle komma hem från sin minisemester uppe i Stockholm men såklart var det tågkaos. Spyr på tågtrafiken just nu. Det strular ta mig fan hela tiden. 


Skjutsade hem Alma och träffade Cissi en sväng vilket var trevligt. Leah fick hipp som happ börja sommarjobba. 

Hon säljer jordgubbar på torget så var och lämnad av henne så hon kunde få jobba lite. Var såklart tvungen att köpa ett par liter jordgubbar av henne också innan jag åkte igen. 


Och efter mycket om och men så kom Hugo tillsist hem. Skönt att ha honom hemma igen. Det är så tomt när någon i familjen är iväg. Om bara några år sitter vi själva här Pontus och jag vilket jag nästan kan få panik över att bara tänka på. Om fyra år fyller Hugo 20 år och Leah har fyllt 18. Galet med tanke på att de är 8 och 10 år gamla. 



//Sofie 

24 juni 2024

Massa blomster

Jag vaknade före alla andra den här söndagen så jag smet iväg och tog ett träningspass på gymmet.

Fösta passet för den här veckan. Har varit lite körigt så inte hunnit med men nu så är jag äntligen här igen. 


När jag kom hem åt Pontus och jag frukost tillsammans och sen drog vi iväg en sväng. 


Åkte till en handelsträdgård som hade utförsäljning med 50% på allt. Så nu jäklar shoppades det blommor! Har inte haft en endaste blomma så nu shoppades det för fullt och till en billig peng! Det gillar jag. 


Sen åkte vi förbi favoriten Open New Doors. Älskar det här stället men som tyvärr är öppet för sista sommaren. Så nu ska jag försöka åka hit någon gång mer den här sommaren så jag hinner njuta av deras goda innan de stänger. 


Underbart väder denna dag (skönt att det vände igen) så vi kunde sitta ute och äta. 


Jag åt deras veganska toastskagen som var riktigt god! Smakade verkligen toastskagen och brödet var deras egna surdegsbröd som var helt perfekt. Bland de bästa toastskagen jag ätit! 


Pontus var inte så hungrig så han åt en punchrulle istället. 


Jättegott och jättetrevligt att få åka iväg på en liten dejt med min man. 


Lastade ur alla blommor när vi kom hem men sen tog orken slut. Blev en liten powernap i soffan innan vi sen drog iväg till Asby. 


Pontus och Leah skulle träna sommarodd och då Alma fortfarande var kvar hos oss hängde även hon med och rodde. Ebbe ville också gärna vara med. 


Men han och jag tog en promenad istället undertiden. 


Hade verkligen på mig så bra skor för att gå ut och gå i skogen i. 

Efter träning blev det bad för en del av oss. 


Sen var det kväll när vi kom hem. Fixade middag och därefter blev det fotbollsEM i soffan innan jag somnade. Lyckas aldrig se klart en hel match av de som börjat vid 21. Det är typ omöjligt. 


//Sofie 

Från högsommar till höstruskt

Alltså vad hände med vädret? Visste att det skulle ändras till sämre väder på midsommardagen men det kändes som vi fick en helt ny årstid? Från högsommarvärme till värsta höstrusket över en natt. 


Pontus och jag vaknade och blev bjudna på frukosten borta i deras stuga. Tonåringarna sov och sov. När de vaknade var det typ lunch så vi vuxna åt en andra frukost/lunch när de åt sin frukost. 



Vi hade det så trevligt och blev sittandes och pratade om allt möjligt. Dagen bara försvann iväg fast vi typ inget gjorde. 

Barnen roade sig också. De gav sig ut på en fisketur i rusket. Sånhimla kallt, blåsigt och regnigt väder. Men de var nöjda då de fått en gädda på krocken. En riktigt baddare ringde de och berättade så de behövde hjälpt när de kom in till bryggan. 


Pontus hittade ett perfekt verktyg för att ta hand om den gigantiska gäddan. 


Ja, gäddan som inte alls var speciellt stor. Men de var väldigt nöjda över sin fångst och det är ju det viktigaste. 


Hjördis och Ebbe var rätt trötta efter midsommaraftonens firande pch tog det mest lugnt inomhus i värmen. 

Ja vi blev kvar där hela dagen. Ja nästan hela kvällen för kllckan var åtta på kvällen när vi kastade loss båten och började styra hemåt. 


En sån fin och trevlig midsommarhelg som avslutades med att vi tufflade hem i ösregn. 

Det immade igen så pass att jag fick stå och torka av fönstren medan Pontus körde. Helt värdelöst när det ösregnar och man inte kan ha öppet någonstans. Det blir ingen vidare cirkulation då. 


Väl tillbaka i hamnen igen fick vi kasta in grejerna i bilen för att inte blev helt genomblöta och drog sen hem. Somnade som en stock så fort jag la huvudet mot kudden. En lyckad midsommarhelg som tog på krafterna. 



//Sofie