24 juni 2024

Från högsommar till höstruskt

Alltså vad hände med vädret? Visste att det skulle ändras till sämre väder på midsommardagen men det kändes som vi fick en helt ny årstid? Från högsommarvärme till värsta höstrusket över en natt. 


Pontus och jag vaknade och blev bjudna på frukosten borta i deras stuga. Tonåringarna sov och sov. När de vaknade var det typ lunch så vi vuxna åt en andra frukost/lunch när de åt sin frukost. 



Vi hade det så trevligt och blev sittandes och pratade om allt möjligt. Dagen bara försvann iväg fast vi typ inget gjorde. 

Barnen roade sig också. De gav sig ut på en fisketur i rusket. Sånhimla kallt, blåsigt och regnigt väder. Men de var nöjda då de fått en gädda på krocken. En riktigt baddare ringde de och berättade så de behövde hjälpt när de kom in till bryggan. 


Pontus hittade ett perfekt verktyg för att ta hand om den gigantiska gäddan. 


Ja, gäddan som inte alls var speciellt stor. Men de var väldigt nöjda över sin fångst och det är ju det viktigaste. 


Hjördis och Ebbe var rätt trötta efter midsommaraftonens firande pch tog det mest lugnt inomhus i värmen. 

Ja vi blev kvar där hela dagen. Ja nästan hela kvällen för kllckan var åtta på kvällen när vi kastade loss båten och började styra hemåt. 


En sån fin och trevlig midsommarhelg som avslutades med att vi tufflade hem i ösregn. 

Det immade igen så pass att jag fick stå och torka av fönstren medan Pontus körde. Helt värdelöst när det ösregnar och man inte kan ha öppet någonstans. Det blir ingen vidare cirkulation då. 


Väl tillbaka i hamnen igen fick vi kasta in grejerna i bilen för att inte blev helt genomblöta och drog sen hem. Somnade som en stock så fort jag la huvudet mot kudden. En lyckad midsommarhelg som tog på krafterna. 



//Sofie 

Inga kommentarer: