24 maj 2020

Båten är i sjön!

Igår var det som om vädergudarna drev med oss. Från sommarväder till höstväder över en natt? Jag hade som plan att måla klart på altanen men det var bara och glömma.

Det regnade och var sju plus grader på morgonen när vi åkte iväg för att sjösätta båten.


Försökte locka med Hugo och hans kompis att följa med men det var inte så sugna på det. Så Pontus och Leah åkte traktor ner med båten så tog jag med Ebbe i bilen.


Det var inte många båtar som skulle sjösättas igår. Kan de ha att göra med vädret tro? Fast det var ju bara till fördel för oss som slapp massa väntetid då de kunde ta oss nästan direkt.

Ni ser ju hur taggad Ebbe är på att åka iväg. Han är en riktig sjöbjörn. Han älskar att åka båt och vara på sjön.


Njöt till fullo när vi testade att åka iväg en sväng för att se hur den nya motorn fungerade i vattnet.

Den fungerade jättebra fram tills att vi kom upp mitt på sjön då la den av....


Pontus fick mecka lite och till sist hoppade den igång igen. Fick lite småpanik att vår nya motor la av, men Pontus tror att det bara var luft någonstans som gjorde att den stannade. Vi får hålla tummarna för att det bara var det. 

Jag åkte sen hem och lagade till fläskpannkaka till lunch åt mig och killarna som var kvar hemma. Leah åkte och lekte med kusinen och Pontus fortsatte greja med båten. 

Jag var så himla trött sen så jag gick upp och la mig på sängen och läste. Slutade med att jag somnade till och jag sov så gott! 

Vaknade med massa ny energi så jag drog igång och städade här hemma. Sen rätt som det var blev det kväll väldigt fort. Jag hade tänkt hunnit med både hundpromenad och även gymträningen men när klockan var 17.30 insåg jag att det inte skulle gå ihop sig. 

Åkte och lämnade av Hugos kompis hemma hos honom, kollade sen till båten en sväng, hämtade Leah och sen så stannade vi och köpte lördagsgodis innan vi for hem för att äta middag. 

Avslutade lördagen med att kolla på Hipp Hipp - På riktigt. Så roligt att barnen tycker det är kul att kolla på det med:-) Älskar Hipp Hipp! 

//Sofie 





Inga kommentarer: