31 maj 2020

En solig och fin mors dag!


Den här mors dag började på bästa sätt! Jag tog mig iväg till gymmet och tränade första passet sen förra söndagen. Så himla skönt att ha ork i kroppen till att ta i igen och bli svettig. Var på plats redan straxt efter 06 då jag vaknade och inte kunde somna om. Då är det lika bra att passa på och göra något vettigt av energin i kroppen än att ligga och vända och vrida sig i sängen och inte kunna somna om. 

När jag kom hem därifrån sen så hade familjen gjort fin mors dagfrukost som vi åt tillsammans. Det smakade extra bra efter träningspasset. 


Vi lever fortfarande ett liv utan diskmaskin och det SUGER. Men det bra är att vi har ju två barn som är så pass stora att de också kan hjälpa till och diska. Det gillas extra mycket av deras mor.


Sånt fantastiskt fint väder det varit den här mors dag! Körde på en somrig turkosblå klänningen dagen till ära.

Vi åkte sen hem till mina föräldrar för att fira dagen. Och särskilt lite extra då min mamma gjorde sin sista arbetsdag idag och kan nu mera titulera sig pensionär! Jag skulle också kunna tänka mig att gå i pension nu. Fast bara tillfälligt och sen börja jobba när skolorna börjar igen i höst. Det hade ju varit något. Det skulle jag kunna göra varje år:-) Tillfällig pensionering för kortare perioder, varför finns inte det?


Barnen hade med sig sina cyklar så vi tog oss ut på en liten cykelrunda. Jag lånad mammas cykel och nej jag har ingen hjälm på mig. Mamma hade ingen att låna ut. Skyller på det.


Den här cykelvägen har jag cyklat på många gånger i min barndom.


Det blev även lite fotboll lirat i trädgården. Hugo stötte på tufft motstånd av Ebbe. Han är både snabb och älskar bollar. Hans främsta knep är att han dreglar ner bollarna så mycket så ingen motståndare sen vill nudda bollen.


Sen så fick vi besök av den här fina solstrålen! Hennes föräldrar är kvar inne på BB och Majken har varit hos sin mormor och morfar men ska nu vara hos mina föräldrar tills dess att föräldraskapet kommer hem med syrrorna.

Mysigt att få tanka på med lite Majkengos!


Vi tog oss sen en promenad allesammans ner till badplatsen. Mina barn fick för sig att de skulle bada. Galningar.


Jag och Majken höll oss på det torra och kollade istället på när kusinerna doppade sig i det kalla vattnet.


Elin kom sen också när hon slutat jobbet. Det dukades upp med fika!

Jag hade bakat en citronkaka med glasyr efter ett recept från Elsa Billgren. Den blev aningens torr annars var den helt okej. Råkar kakan bli torr är det tur att man har glasyr på den :-)


Hugo och Leah bakade den här tårtan till sin mormor i morse. De styrde för fullt i köket och jag fick inte lägga mig i. Dock så var det ju rätt varmt idag så under transporten av tårtan så rann texten ut en del men men. Den var supergod ändå :-) 


En härlig söndag med både mors dagfirande för alla oss mammor och såklart pensionsfirande för min fina mamma, som ju är världens bästa:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: