30 november 2020

Första advent vid sjön

 Ja se det snöar, ja se det snöar! Det kom allt lite mer vitt (återigen med betoning på lite) lagom till första advent. Så passande även om det inte var så mycket så livade det allt upp när vi skulle tända första ljuset i mörkret. 


Innan frukosten och övriga familjen tagit sig upp så åkte jag och tränade på gymmet en sväng. Helt tomt även den här gången. Så tomt att när jag öppnade dörren till omklädningsrummet och det stod en annan tjej där så hoppade både hon och jag till. Man är inte van att stöta på folk där längre. 


När jag kom hem sen hade Pontus dukat upp med risgrynsgröt som vi åt till frukost hela familjen.
 

Leah hade sen sin innebandyträning och efter den så klädde vi på oss varmt och packade picknickkorgen för att åka och grilla korv nere vid Asby brygga tillsammans delar av Pontus familj. 



Det snöade och var kallt men vi hade klätt oss rejält så vi klarade oss mot kylan. 



Barnen var lyriska över den lilla snön som kommit. De såg det inte som något hinder att det var lite snö för att kunna tillverka snögubbar. 



Det tog sin lilla tid och stora blev de inte men ta mig tusan de fick allt ihop till några snögubbar ändå:-) 



Sist vi var här nere vid bryggan var det lite annat väder. 


Nu kände till och med jag att det vore mysigt om det kunde bli så pass kallt att vi kunde få åka spark på sjön igen. Tror det är 3 år sedan sist vi kunde göra det så det är ju ett tag sedan.Vintern är ju mysig om det är en riktig vinter. Annars kan det lika gärna vara vår och sommar tycker ju jag:-) 



Härifrån badade vi ju nyss? Vart tog hösten vägen ?




Mysigt att grilla korv och ha en eld att stå och värma sig vid i kylan. 



Även lite saffransbullar blev det såklart dagen till ära. 



Hugo delade med sig av sin med Ebbe som glatt tog emot:-) 


Vi hade en väldigt trevlig första advent nere vid sjön! 


När vi kom hem sen var vi rätt frusna och kalla allihopa. Men vi hade visst lovat barnen att baka pepparkakor så det var bara till att hålla sitt löfte. 


Pontus hade gjort degen dagen innan så den var klar och redo att användas. 



Vi var så taggade på att baka pepparkakor att v i stod i underställen och bakade allihopa. 




Tror halva Sveriges befolkning bakade pepparkakor och lussebullar igår. Min tanke var att hinna med saffransbullar också men det får bli en annan gång. 



Pontus kom på att han ville bygga ett pepparkakshus så han satte sig vid datorn och gjorde en mall som han sen bakade delarna efter. Han hann inte med att sätta ihop det så får visa slutresultatet någon annan gång. Om det blir något:-) 



En del av högen med pepparkakor som bakades. Det är just grejen att baka som är kul för jättegott är det ju inte. Eller jag är inte jätteförtjust i pepparkakor. Barnen och Pontus kan äta dem men det slutar i stort sätt alltid med att kring påsk så hittar jag burkar kvar med pepparkakor som får slängs. Jag tillhör ju även den grupp av människor som heller äter köpta pepparkakor än hemmagjorda om jag måste välja. Lite som att svära i kyrkan när man stått och bakat egna men men. Det är ju tradition att baka pepparkakor och det luktar ju så himla gott i huset när man bakar dem! Det doftar jul då:-) 


//Sofie 



Inga kommentarer: