01 november 2020

Lost City och skrämmande slott

Vi ställde klockan i fredags så vi skulle komma upp i tid. Ja, det är ju oftast därför man ställer väckarklockan. Vi hade bokat in en heldag på Gustavsviksbadet och Lost City i Örebro tillsammans med Jennie, Erik, Nayla och Lionel. 


Det var premiär för mig och barnen att åka dit. Ingen av oss har tidigare varit och badat där. Känns annars som ett badhus alla har besök. Och nu då så kan även vi ansluta oss till den klubben! 


I dessa coronatider så får man förboka sitt besök. De har olika tidspass man kan välja på och som man får boka in sig när man vill komma. Vi valde att komma dit vid 10-tiden och fick vara där fram till klockan 15. 


Det var väldigt coronasäkert i början. Endast en familj i taget fick gå in i receptionen till badhuset och i omklädningsrummet var det jättelugnt med folk så absolut ingen trängsel där vilket jag var lite orolig för innan. 


Barnen var helt lyriska när vi kom ut i badhuset. De ville göra allt på en och samma gång. Det hoppades från hopptorn, åktes massa vattenrutschkanan och chillades i barnavdelningen. Jag och Jennie höll oss med Lionel i den lugnare delen. De andra barnen tog med sig papporna i den mer fartfyllda delen. Det blir ju lite utspritt när man är i olika åldrar på såna här saker. 


Vi hade en jättebra dag där inne med massa bad, ett matavbrott och sen ännu mer bad. Men efterhand blev det mer och mer folk kändes det som. Jag började få huvudvärk (det kan bli en jäkla ljudnivå inne i badhus) så det var rätt lagom att runda av sen när vår tid började närma sig sitt slut. 


Vi hade bokat hotell som vi sen åkte och checkade in på. Gjorde oss hemmastadga där och piffade till oss innan vi drog in till stan för att äta lite mat på Texas Longhorn. 


Mätta och belåtna så gick vi en runda inne i stan och spanade in Örebro. Det är en väldigt mysig stad! 


Slottet var pimpat med fina ljuseffekter för Halloweenfirande. De hade spökvandringar på slottet. Det hade varit lite kul att gå på om man planerat det innan. 


Det var en mörk och dimmig kväll så det var som en liten kuslig stämning över staden. 


Fredagskvällen blev inte speciellt sen då vi var rätt trötta allihopa efter en heldag inne på badet. 


Jag somnade som en stock på hotellet sen. Först av alla. Som vanligt. 


//Sofie

Inga kommentarer: